Lenovo a Microsoft zariadenia sú osobnejšie vďaka Cortane a REACHit.

Spoločnosti Lenovo a Microsoft na konferencii dňa 28. mája 2015 v Pekingu v Číne Lenovo Tech World informovali o spolupráci na transformácii toho, ako ľudia hľadajú svoj obsah novým a viac osobným spôsobom vďaka technológiám Cortana a REACHit.

Lenovo tieto technológie predstavilo a predviedlo tisícom fanúšikov, médiám, partnerom a dodavateľom.rozširuje vyhľadávacie možnosti asistentky Cortana pre zariadenia s Windows 10 vďaka schopnosti technológie REACHit hľadať obsah naprieč všetkými pripojenými Lenovo počítačmi alebo tabletmi s operačným systémom Windows 10 a tiež v rámci mnohých hlavných cloudových služieb.

Táto hlboká, exkluzívna integrácia platforiem poskytuje Cortane oveľa väčšiu zásobu informácií na prehľadávanie, čím otvára úplne novú úroveň kontextového vyhľadávania a užívateľom tak poskytuje ten najkomplexnejší, plynulý a prirodzený spôsob ako nájsť svoj vlastný digitálny obsah.

Cortana je osobná digitálna asistentka dostupná naprieč počítačmi, tabletmi a telefónmi s platformou Windows 10 PCs, vďaka ktorej môžu užívatelia prirodzene hovoriť či písať, aby veci vybavili. Cortana a REACHit rozširujú zdroje, z ktorých sa obsah môže vyhľadávať. Použitím jedinečnej Lenovo identifikácie pridelenej každému užívateľovi,Spolu sa  dostanú k dátam o obsahu, aby načítali široké spektrum osobného obsahu užívateľa – či už ide o fotky, videá, dokumenty alebo emaily.

Lenovo REACHit prejde cez osobné cloudové služby užívateľa a pripojené Lenovo počítače a tablety s Windows 10, aby našli požadovaný obsah.

Napríklad, užívateľka chce nájsť fotku, ktorú minulý týždeň upravovala na svojom Lenovo ThinkPad X1 Carbon notebooku. Teraz ju vie vyhľadať, aj keď je v kaviarni a mimo svojho notebooku, nakoľko môže použiť svoj Lenovo ThinkPad 10 tablet. Už nemusí ísť domov a pracovať na svojom notebooku. A vďaka Cortane a REACHit si ani nemusí pamätať názov hľadaného foto súboru – stačí len miesto, kde ho editovala alebo dátum, prípadne inú relevantnú informáciu. Napríklad by mohla vyhľadávať takto: “Cortana, nájdi fotku, ktorú som upravovala minulý týždeň na mojom ThinkPad X1 Carbon.” Alebo  “Cortana, nájdi fotku, na ktorej som pracovala minulý týždeň v Starbucks.”

Cortana a REACHit prehľadajú osobné cloudové účty, vrátane služieb mimo Microsoft a Windows, ako napr. Google Drive, DropBox a Box. Bez REACHit užívatelia môžu vyhľadávať len zložky na zariadení, ktoré práve používajú a na OneDrive. S REACHit je Cortana ešte šikovnejšia.

“Žijeme vo svete, kde je vďaka technológiám ľahké nazhromaždiť nebývalé množstvo osobného digitálneho obsahu,” povedal Mark Cohen, viceprezident pre ekosystém a cloudové služby, Lenovo. “Tak veľa informácií, že môže byť skutočne ťažké si spomenúť, kde sú uložené. Čo potrebujete, je asistentka – kamarátka – ktorá je vždy pripravená pomôcť. A tu prichádzajú na rad Cortana a REACHit, umožňujú ľuďom nájsť ich vlastný obsah neuveriteľne prirodzeným spôsobom – stačí kamarátku požiadať o pomoc.”

“Je skvelé vidieť, že Lenovo stavia na platforme Windows a Cortana, aby vytvorili jedinečné a hodnotné riešenie, ktoré pomôže našim spoločným zákazníkom zvýšiť produktivitu napriek všetkými ich zariadeniami a službami,” uviedol Peter Han, viceprezident, Worldwide OEM Marketing, Microsoft Corp. “Tímy Microsoft a Lenovo mali kreatívne dizajnové sedenia, pokročilé diskusie o hardvéroch, dokonca aj nočné kódovacie maratóny, aby mohli priniesť riešenie v podobe Cortana a REACHit.”

Cortana a REACHit budú dostupné v beta verzii keď bude koncom tohto leta uvedený Windows 10. Viac informácií je možné nájsť na: www.cortanareachit.com. Všeobecne budú na stiahnutie dostupné na jeseň.

 

.