Tajomstvo krásnej pleti? Hydratácia!

Používanie klimatizačných systémov, každodenný stres či nepriaznivé vplyvy životného prostredia – to všetko sa podpisuje pod dehydratáciu kože, ktorá stráca pružnosť a lesk. Ak jej ju chceme prinavrátiť, okrem dostatočného pitného režimu, ktorý organizmus zásobí vodou zvnútra, je dôležité aj pravidelné používanie kvalitnej kozmetiky. Prípravky na báze extraktov liečivých bylín  z radu Doliva s unikátnym zložením jemne ošetria popraskanú, nepríjemne napnutú pleť, hydratujú ju a vrátia jej stratenú pružnosť a krásu.

 

Olivový olej sa na rozdiel od všetkých ostatných olejov nezískava zo semena, ale priamo z oplodia. To znamená, že je v podstate šťavou. Olivový olej „extra vergine“ je nespracovaná, nefalšovaná, prírodná čistá šťava z oplodia, ktorá obsahuje jedinečné zdraviu prospešné látky, aké sa v iných rastlinných olejoch nenachádzajú. Čím hodnotnejší je olej, tým vyšší je obsah tzv. sekundárnych rastlinných účinných látok (fenolov), ktoré sú zodpovedné za jeho mimoriadne liečivé účinky..

 

Ako vyberať?

Od 20. roku života sa odporúča pravidelne pokožku hydratovať. Hydratačný prípravok dodáva pokožke vlhkosť a vytvára zároveň film, ktorý obmedzuje stratu vody. Pri výbere vhodného kozmetického prostriedku treba zohľadniť vek, typ pokožky, ale napríklad aj ročné obdobie, počas ktorého budeme krém používať.  V zimnom období by mal obsahovať napríklad viac lipidov, na jar a v letnom období určite UV filter (SPF min. 15).

 

Doprajte si to najlepšie z najlepšieho

Typ svojej pokožky nevieme zmeniť, ale jej stav vo veľkej miere závisí od starostlivosti o ňu. Natierať sa olivovým olejom  nie je veľmi praktické, avšak na trhu existuje jednoduchšia cesta, a to produkty s obsahom panenského olivového oleja. DOLIVA INTENZÍVNY TELOVÝ BALZAM obsahuje vysoko kvalitný olivový olej, vitamín E a hodnotnú kyselinu hyalurónovú. Tieto účinné látky sa postarajú o 24-hodinovú intenzívnu hydratáciu a o ochranu pokožky pred vysychaním. Zároveň zlepšia jej štruktúru a spevnia ju.  Pokožka bude na dotyk jemná a hebká.  Pri starostlivosti o pokožku netreba zabúdať ani na partie ako sú napríklad pery. Špeciálnu kombináciu za studena lisovaného olivového oleja z Toskánska, vitamínov a hojivého dexpantenolu nám zabezpečí DOLIVA OLIVOVÝ INTENZÍVNY BALZAM NA PERY S DEXPANTENOLOM. Suché, štípajúce pery sa tak stanú minulosťou. Ak chceme predísť zbytočnému vysušovaniu pokožky, je lepšie uprednostniť sprchovanie pred kúpaním a použiť kvalitné hydratačné produkty. DOLIVA HYDRATAČNÝ SPRCHOVÝ GÉL HYDROFRISCH obsahujúci účinné látky ako olivový olej či extrakt zo zeleného čaju pokožku hydratuje a zanechá ju vláčnu a sviežu.