Nová ŠKODA Superb na slovenskom trhu s atraktívnou cenou.

ŠKODA na autosalóne v Bratislave predstavila v exkluzívnej slovenskej premiére nový model Superb. Cena vlajkovej lode značky začína od 21 290 € vo výbave Active s motorom 1,4 TSI / 92 kW. Od dnešného dňa je možné nový model objednať u autorizovaných partnerov ŠKODA. Pre návštevníkov je pripravený aj extra autosalónový bonus v hodnote 300 € na modely Citigo, Rapid, Yeti a Octavia. Zákazníci, ktorí si kúpia skladové vozidlo do 30. apríla 2015, získajú navyše poukážku v hodnote až 500 € na nákup príslušenstva. Značka v Bratislave predstavila aj limitovanú dizajnovú edíciu Red & Grey a nové akčné modely Edition. Všetky modely si môžu fanúšikovia značky ŠKODA prehliadnuť v bratislavskej Inchebe v hale B.0 od 15. apríla do 19. apríla 2015.

Autorizovaní partneri značky ŠKODA na Slovensku prijímajú od 14. apríla 2015 prvé objednávky novej generácie modelu Superb. Predaj vozidla odštartuje v júni tohto roku. Nový Superb bude k dispozícii s predĺženou zárukou a bezplatným servisom na 4 roky alebo do 120 000 km a doživotnou garanciou mobility Premium. Nový Superb ponúka širokú paletu nových kultivovaných štvorvalcových motorov, ktoré pokrývajú výkonové spektrum od 88 kW do 206 kW. Všetky pohonné jednotky spĺňajú emisnú normu EU 6. Ich výkon vzrástol až o 20 %, napriek tomu došlo k zníženiu spotreby až o 30 %. Nový model bude na Slovensku k dispozícii s tromi benzínovými turbomotormi a tromi úspornými turbodieselami. Štandardom pre všetky motorizácie je systém Štart-Stop a rekuperácia brzdnej energie.

Tretia generácia modelu Superb prichádza v základnej výbave Active s atraktívnou cenou 21 290 € s úplne novým benzínovým motorom 1,4 TSI / 92 kW a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Za pozornosť stojí rozsiahla bezpečnostná výbava, v ktorej nechýba elektronický stabilizačný systém ESC s multikolíznou brzdou, airbag vodiča a spolujazdca, hlavové airbagy, kolenný airbag vodiča, bočné airbagy vpredu aj vzadu, signalizácia nezapnutých pásov s predpínačmi a obmedzovačmi ťahu aj na zadných sedadlách. Bezpečnostnú výbavu vozidla navyše rozširuje tzv. Front Assist vrátane funkcie núdzovej brzdy City a elektronickej kontroly tlaku vzduchu v pneumatikách. Novinkou, prvýkrát použitou vo vozidlách ŠKODA, je elektronická parkovacia brzda. Komfortná výbava zahŕňa autorádio Swing s päťpalcovým farebným displejom, ôsmimi reproduktormi, slotom na SD kartu a možnosťou pripojiť USB nosič. Nechýba informačný displej Maxi DOT alebo signalizácia vzdialenosti pri parkovaní vzadu. Pohodlie pre posádku na palube novej generácie modelu zvyšuje dvojzónová klimatizácia s elektronickou reguláciou.

Výbavový stupeň Ambition začína na sume 23 290 € pre verziu s benzínovým motorom 1,4 TSI / 92 kW a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Oproti verzii Active ponúkne okrem iného navyše 17 palcové disky Helios z ľahkej zliatiny, Bi‑xenónové svetlomety s funkciou AFS s LED denným svietením a výsuvnými integrovanými ostrekovačmi svetlometov, dažďový senzor, predné hmlové svetlomety s Corner funkciou, parkovacie senzory vpredu, rádio Bolero s 6,5 palcovým farebným dotykovým displejom, USB portom s Apple konektivitou, SD slotom, rozhraním MirrorLink a hlasovým ovládaním, vyhrievané predné sedadlá alebo systém Light Assistant.

Stupeň Style pridáva navyše aj 17 palcové disky STRATOS z ľahkej zliatiny, navigačný systém COLUMBUS s 8 palcovým dotykovým displejom, virtuálny pedál pre bezkľúčové otváranie veka batožinového priestoru alebo systém bezkľúčového odomykania KESSY. Ceny začínajú na sume 29 390 € pre verziu s motorom buď 1,8 TSI / 132 kW alebo 2,0 TDI / 110 kW.

Vrcholná výbava L&K je k dispozícii už od 33 290 € voliteľne s motorom 1,8 TSI / 132 kW alebo 2,0 TDI / 110 kW. Ponúkne okrem iného aj kožené sedadlá s logom L&K na predných operadlách, 18 palcové disky PEGASUS z ľahkej zliatiny, systémy Smart Light Assistant, Lane Assistant, asistenciu pre detekciu mŕtveho uhla, systém rozpoznania dopravných značiek, systém pre rozpoznanie únavy vodiča alebo trojzónovú automatickú klimatizáciu Climatronic.

Stupne výbavy Active, Ambition a Style možno ďalej rozšíriť o atraktívne pakety Plus s množstvom prvkov doplnkovej výbavy za výhodnú cenu.

Nová generácia modelu Superb je špičkou aj v oblasti konektivity a zobrazenia informácií o stave vozidla. Cestujúci môžu okrem iného využívať rozhranie MirrorLink ™ na komunikáciu so svojím mobilným zariadením, rovnako ako funkcionalitu SmartGate, ktorú vyvinula ŠKODA a prostredníctvom ktorej je možné odosielať a vyhodnocovať dáta o vozidle v smartfóne. Život na palube uľahčuje až 29 Simply Clever riešení. Superb zaujme aj vo svojej najnovšej generácii bezkonkurenčným priestorom pre cestujúcich a ich batožinu. Objem batožinového priestoru sa oproti predchádzajúcej generácii zväčšil o 30 litrov na celkových 625 litrov. Po sklopení zadných sedadiel môže byť k dispozícii až 1760 litrov. ŠKODA Superb sa tiež môže pochváliť jedinečným priestorom pre posádku. Cestujúci na zadných sedadlách majú najviac miesta nad hlavou aj pred kolenami zo všetkých vozidiel strednej triedy.

Limitovaná edícia Red & Grey a akčné modely Edition

Pre všetkých, ktorí sa chcú na ceste odlíšiť, pripravila ŠKODA špeciálnu limitovanú edíciu Red & Grey s dizajnovými fóliami a bohatou výbavou pre modely Fabia a Rapid. Pri príležitosti tohtoročného 120. výročia založenia automobilky a 110. výročia začiatku výroby automobilov predstavila ŠKODA aj nové akčné modely Edition s bohatou výbavou a výhodnou cenou pre modely Fabia, Rapid, Octavia a Yeti. Okrem špeciálnej výbavy zahŕňajú akčné modely aj predĺženú záruku na 4 roky alebo do 60 000 km a doživotnú záruku mobility Premium.