Slovenské módne trio v Číne.

Slovenský produkčný dom Vanity prvýkrát participoval na projekte Harbin Fashion Week uvedením tria slovenských návrhárok Jitky Klett, Izabely Komjáti, Zuzany Hakovej. Vďaka veľkému úspechu slovenských návrhárok v závere módneho eventu prevzala Lenka Suchová z produkčného domu Vanity ocenenie za budovanie medzinárodných módnych aliancií.

Úspešná módna návrhárka Jitka Klett predviedla na podujatí svoju líniu haute couture s originálnymi potlačami či trblietavými detailmi v podobe našívaných kamienkov. Vzdušné hodváby s jemnou potlačou, či jemná ružová a burgundy boli základom kolekcie doplnené trendy klobúkmi, zahaľujúce časť tváre. Zaujímavým doplnkom boli opasky a náhrdelníky zo skla.

Kolekcia Izabely Komjáti je pokračovaním predchádzajúcej medicouture Lovesnakes kolekcie. Pozostáva z dámskych aj pánskych modelov. Autorská potlač látok vychádza aj zo šnúrkovej kolekcie, je jej prevedením z 3D na plochu, s hadím motívom pytóna, inšpirovaná farebnosťou niektorých zaujímavých hadích exemplárov. Kolekcia jar – leto 2015 je určená pre ženy a mužov, ktorí sú si vedomí samých svojej sily, hodnoty svojho života a lásky.

Zuzana Haková na Harbinskom Fashion Weeku predviedla odvážne provokujúce modely v kontraste s exkluzívnými spoločenskými šatami. Kolekcia bola doplnená výraznými kovovými dekoráciami, reťazami, koženými rukavicami a čipkou. Zaujímavými boli aj orientálne ručne vyšívané a bohato zdobené modely s prvkami blízkého východu zvýraznené zlatou farbou.

Účasť na medzinárodných prehliadkach podnecuje výmenu kreatívnej energie a návrhárom rozhodne pomáha nájsť nové zdroje, inšpirácie pre budúce kolekcie. Harbin Fashion Week je tiež zaujímavou platformou, ktorá ponúka prierez Ázijskym aj Európskym súčasným módnym dizajnom, čo bol hlavný faktor, ktorý nás presvedčil na projekte tento rok sa podieľať produkčne.” hovorí ambasádorka slovenskej módnej sekcie Lenka Suchová a  koproducentka Andrea Švecová z Vanity Production House.

Vanity Production House je zameraný na módne prehliadky, na Slovensku organizoval aj módne prehliadky pod názvom Russian Slovak Fashion Revolution, kde sa predstavil aj kráľ ruskej haute couture Slava Zaitsev. Rozvíjaniu zahraničných vzťahov v oblasti módy sa produkčný dom Vanity venuje už niekoľko rokov. Úspešne rozvíja vysokú módu nielen v Číne, ale aj v Rusku, kde úzko spolupracuje s art fashion producentom Olegom Korotyshevom, riaditeľom módneho domu Slava Zaitseva v Moskve.

Harbin Fashion Week je organizovaný v meste Harbin, centre severovýchodnej provincie Heilongjiang, v Číne. Na jeho štvrtom ročníku, ktorý sa konal v januári sa predstavilo viac ako 40 významných návrhárov z 10 krajín, vrátane USA, Veľkej Británie, Ruska a Slovenska.