Rýchle, dokonalé a maximálne úsporne vypranie bielizne.

Na  trh prichádza nový rad práčok WW6000. Práčky s vlastným rozumom a čistým moderným dizajnom Crystal Gloss® ponúknu prekvapivý výkon v boji nielen so špinavou bielizňou, ale aj s časom. Špičkový dizajn v kombinácii s praktickými premyslenými funkciami, ktoré sú úsporné z hľadiska spotreby energie, vody i pracích prostriedkov, nadchnú v každej modernej domácnosti.

Práčky WW6000: dokonalá súhra výkonu a dizajnu

Nový rad práčok s označením WW6000 vyniká jedinečným dizajnom Crystal Gloss™. Technicky sú vylepšené dvierka práčky a čistejším a jasnejším dojmom pôsobia tiež novo navrhnuté displeje. Na českom a slovenskom trhu si zákazník bude môcť vybrať z troch modelov: WW6413, WW6410 a WW6610. Všetky modely sú vybavené novou funkciou BubbleSoak, ktorá je určená pre pranie silne znečistenej bielizne šetrným spôsobom. Bielizeň je najprv namočená do aktívnej peny, ktorá až 30 minút pôsobí na špinu, a až potom nasleduje klasický prací cyklus. Aj pri použití nižších teplôt nemajú odolné škvrny šancu.

Pri výbere super rýchleho programu dokážu práčky WW6000 vyprať až 5 kg bielizne len za 59 minút. Cyklus prania mohol byť skrátený vďaka dvojitému vstrekovaniu vody, čím sa urýchľuje proces jej výmeny a skráti sa tak celková doba potrebná k dokonalému vypraniu.

K dispozícii je 14 pracích programov a 11 špeciálnych funkcií

Účinný samočistiaci program Eco Drum Clean zaisťuje ekologické a hygienické vyčistenie vnútra práčky a je odporúčané spúšťať ho po každých 40 cykloch. Práčky splnia aj špecifické želania vďaka funkciám, ako napr. super ekologické pranie alebo outdoor program, špeciálne vytvorený pre pranie funkčného oblečenia. K dispozícii je tiež špeciálny program na vlnu a prepäťová ochrana, ktorá chráni spotrebič pred poškodením, a v prípade výpadku elektrického prúdu pokračuje v cykle tam, kde bol prerušený.

Ide to aj bez opravára

Automatický monitorovací systém Smart Check rozpozná a diagnostikuje problémy v ranej fáze a prostredníctvom smartfónu poskytne rýchle a jednoduché riešenie. Komfort užívateľom zaisťujú dotykové tlačidlá pre ešte jednoduchšiu obsluhu prístroja, Touch Control.

Práčky Samsung taktiež disponujú unikátnym diamantovým bubnom, v ktorom sa bielizeň vďaka prehĺbeninám v tvare diamantu pohybuje pozdĺž jedinečne navrhnutého bubna, zatiaľ čo menšie otvory umožňujúce prúdenie vody zabraňujú zachyteniu a poškodeniu tkaniny.

Keramické výhrevné teleso s dvojitou povrchovou úpravou znižuje usadzovanie vodného kameňa a tým predlžuje životnosť práčky rovnako ako invertorový motor, ktorý navyše znižuje hluk a spotrebu elektrickej energie. Samozrejmosťou je 10-ročná záruka.

Obsluhu práčky zjednodušuje prehľadný a veľký grafický displej G-LED. Samozrejmosťou je detská poistka proti zmene programu v priebehu prania a samočistiaci filter. Aj rozmery práčok sú u všetkých typov zhodné: š x v x h 600 x 850 x 550 mm, hmotnosť spotrebiča je 64 kg a hmotnosť celého balenia 66 kg.

Modely WW6410 a WW6413 spĺňajú nároky energetickej triedy A+++ (-40%), účinnosť odstreďovania A a naraz umožňujú vyprať až 8 kg bielizne. Bielizeň vedia roztočiť rýchlosťou 1400 otáčok za minútu a ročná spotreba vody a energie sa pohybuje v rádoch 8 100 l a 116 kWh. Práčky sú veľmi tiché a hlučnosť prania a odstreďovania je 53, resp. 74 dB (A) re 1pW.

Celý rad WW6000 je neprehliadnuteľný vďaka dizajnu Crystal Gloss™. Práčky upútajú na prvý pohľad veľkými dvierkami, ktoré sú buď krištáľovo priezračné (modely WW6610 a WW6413) alebo krištáľovo modré (WW6410). Dvierka je možné veľmi ľahko otvoriť vďaka rukoväti posunutej o 45° vyššie. Model WW6610 spĺňa nároky energetickej triedy A+++ (-20%), odstreďuje s účinnosťou A, zvládne tiež až 8 kg bielizne, ale vie ju roztočiť na ešte vyššie otáčky, 1600 ot./min. Ročná spotreba vody a energie sa pohybuje v rádoch 9400 l a 151 kWh. Zostáva dodať údaje o hlučnosti prania 52 dB a odstreďovaní 76 db (A) re 1pW.

Práčky sa objavia na slovenskom trhu v priebehu apríla tohto roka.