Rozvíjajte svoje zmysly so žuvačkou.

Exkluzívne žuvačky 5, ktoré útočia na ľudské zmysly s novou príchuťou GLARE. Zmyselná kombinácia čučoriedky, granátového jablka a palmových plodov acai berry má ešte intenzívnejšiu chuť. Lifestylové žuvačky 5 v novom obale sú dostupné v bežnej obchodnej sieti.

Stimulácia zmyslov žuvačiek 5 začína už v obchode: do oka spotrebiteľom padne luxusné balenie. Pozornosť zaujme svojim originálnym spracovaním, je príjemný na dotyk. Na každom plátku je vyrazené logo 5 a výrazne vonia po ovocí, takže okamžite po rozbalení zanechá nezabudnuteľný dojem. Nielen znalci žuvačiek ocenia okrem vzhľadu aj skvelú chuť. Tá je pri variante GLARE jedinečná a nezabudnuteľná.

Prečo žuvačky 5 rozvíjajú zmysly?

K posilňovaniu odolnosti a obranyschopnosti organizmu prostredníctvom ladenia zmyslov môžeme využiť aj žuvačku. A ako? Psychologička a koučka osobného rozvoja PhDr. Sylvie Navarová zostavila krátku rozcvičku pre všetkých päť zmyslov: „Pripravte si balíček žuvačiek 5 a vydajte sa na prechádzku naprieč zmyslami. Pohodlne sa usaďte.

Každý človek prirodzene využíva zmysly v bežných, každodenných činnostiach a to často celkom nevedome, automaticky. To, že nám niečo chýba, si uvedomíme až vo chvíli, keď niektorý zo zmyslov prestane správne fungovať. Je teda možné rozpoznať negatívny podnet skôr, ako príde a nás napríklad začne niečo bolieť? Keď sa cielene zameriame na svojich 5 zmyslov, začneme vnímať, ako fungujú a môžeme s nimi lepšie pracovať. Tým ich posilňujeme, čo prispieva k rozvoju osobného potenciálu. Môžeme potom aj skôr odhaliť, že k nám prichádza nebezpečenstvo a tak sa mu efektívne vyhnúť alebo ho zvládnuť pripravení.

Občasné uvedomenie si, že „máme všetkých 5 pohromade“, a že môžeme zmysly využívať k svojmu prospechu, je veľmi užitočné. Pozitívne zameranie pozornosti vyvoláva celkové pohodové a zdravé naladenie nášho organizmu. Keď zameriame pozornosť na príjemné podnety, vytvárame si vnútorné pokojné a pohodové naladenie, a zvyšujeme tak psychickú a fyzickú odolnosť svojho organizmu.

Ako na to?

  1. Uvedomte si prvý zmysel – zrak. Sústreďte svoju pozornosť na elegantný obal a pomaly si ho prezerajte, venujte pozornosť každému detailu. Keď balenie rozbalíte, všimnite si tvar samotnej žuvačky.
  2. Zavrite oči a pomocou druhého zmyslu, hmatu, začnite skúmavať obal a samotný plátok žuvačky. Je ozdobený embosovaným logom, ktorého tvar a štruktúru môžete vnímaťkončekmi prstov.
  3. Pomaly prejdite k tretiemu zmyslu, ktorým je čuch. Privoňajte k žuvačke a uvedomte si všetky vône, ktoré vás obklopujú. Skúste určiť, čo všetko vo vôni rozoznáte.
  4. Ďalej môžete svoju pozornosť presunúť k štvrtému zmyslu a tým je chuť. Vložte si žuvačku do úst a užite si variácie príchutí  na jazyku. Uvedomte si tiež, ako sa menia, keď žuvačku rozhryznete a chvíľu žujete.
  5. Pre aktiváciu piateho zmyslu, sluchu, sa započúvajte do zvukov, ktoré vydávajú vaše ústa pri žuvaní.“