Nová kolekcia jar – leto 2015 v podaní s.Oliver

untitledOkrem s.Oliver DENIM, ktorý od januára 2015 nahrádza pôvodné QS, bude predstavená elegantná biznisová móda s.Oliver PREMIUM a tradičná rada s.Oliver. Dámske kolekcie ponúkajú casual štýl, voľnočasovú urban módu, vysokokvalitné a elegantné spracovanie a doplnky. V pánskej módy s.Oliver je v ponuke pohodová casual séria so športovými rysmi, funkčnými detailmi, čistým štýlom i výraznými letnými odtieňmi, vzormi a plážovou atmosférou. Ďalší segment charakterizuje voľnočasová urban móda, ktorá stavia na džínsovine a ležérnom štýle obliekania.

 

s.Oliver DENIM: URBAN FASHION vás inšpiruje a privedie byť IN

 Celkom dvanásť nových kolekcií pripravili návrhári módnej značky s.Oliver v rade s.Oliver DENIM. Spontánnosť, experiment, kreativita, kvalita materiálov a finálna úprava džínsoviny charakterizujú súčasné trendy pre dámsku a pánsku kolekciu s.Oliver DENIM. Z kolekcií doslova sála výzva „žiť tu a teraz“. Ležérnosť, opratý, vyblednutý vzhľad, zámerné vintage efekty a materiálové mixy sú len výberom prvkov, ktoré sa v módnych novinkách prelínajú. Neobvyklé vzory sa pretkávajú s potlačou, detailmi v zapínaní a ozdobami. Doplnky sú tvorené aj ďalšími aplikáciami, predovšetkým nášivkami. Skinny strihy kontrastujú s tými „oversize“. Jarná kolekcia s.Oliver DENIM, ktorá má rozhodne čo ponúknuť, je v predaji od februára.

s.Oliver MEN: PÁNSKA MÓDA

Pánska móda tradičného segmentu s.Oliver bola inšpirovaná príbehom mužov, ktorí cestujú po svete. Slobodný životný štýl je prenesený do pohodlnej casual módy. V kolekciách sa presadzujú 3 hlavné témy.

Prvá čerpá z dobrodružstva v Afrike. Košele a pleteniny majú žakárové, kachličkové, tapetové a ikat vzory. Objavujú sa aj etnické motívy a prvky ručného spracovania. Oblečenie je športové a funkčné (sieťovina a voskované povrchy). Paleta farieb sa uberá od indigovej modrej a žltej k odtieňom oranžovo-hnedej, olivovej a béžovej. Neónové prvky sa nachádzajú na zipsoch a ďalších detailoch. Obľúbenou bude ľahká parka vhodná k úzkym džínsom i nohaviciam typu cargo či chinos.

Druhá téma vplyv športu ešte umocňuje. Oblečenie je „funkčné“ s čistým designom. Využívajú sa 3D potlače, vrstvené tkaniny, sieťovina kombinovaná s nylonom a neoprénom a účelne riešené zipsy a vrecká. Medzi ľahkými letnými bundami upozornime na blouson s pruhovaným zakončením alebo v college štýle. V ponuke sú aj polo tričká s kontrastnými goliermi či pruhovanými lemami. Vracia sa okrúhly výstrih. Farbám velí biela, čierna, námornícka modrá, červená a strieborná.

Tretia téma do kolekcie vnáša farebnú plážovú atmosféru, slnečné mexické a africké vzory. Presadzuje sa mix tradičných etnických motívov a svetlý, zámerne opratý vzhľad. Casual look umocňujú tvary „voľne visiacich košieľ“ a kombinácie jasných a sviežich farieb. Ďalej sa objavujú veľkoformátové kvetinové i menšie zvieracie a konverzačné potlače. Pohodlné nosenie zaistia cargo krátke nohavice a teplákové nohavice.

 s.Oliver WOMEN: DÁMSKA MÓDA

V jarných a letných kolekciách rady s.Oliver sa postupne mieša 6 rôznych tém, Móda je zmyselná, pohodlná s  transparentnými ležérnymi športovými prvkami. Hlavnou témou sezóny je „Techno & Sport“, do kolekcií vnáša príjemné materiály, chytré a funkčné detaily, sieťovinu, dierovanie, zipsové efekty alebo neoprénové vlákna. Viac urban začína byť móda pod vplyvom umenia a ručne spracovávaných detailov. Využívajú sa asymetrické lemy, heslovité potlače, ťahy štetcom a ozdobnosť. Opomenúť nemožno vplyv „maritime“ s bodkami a prúžkami. Dôležitú úlohu v lete zohráva denim. Typická je farba indigo, nohavice v štýle joggers a boyfriend s dĺžkou k členkom či s vysokým pásom. Charakteristická je aj potlač a opraný až bielený vzhľad, a to i na topoch a šatách. Romantiku a ženskosť podporujú kvetinové vzory, čipka, dierovanie alebo vrstvenie. Tento štýl uprednostňuje šaty rovného strihu, voľné nohavicové kostýmy alebo skladané sukne s dĺžkou po zem. Počas slnečných letných dní nesmú chýbať výrazné farby, expresívne vzory a metalický lesk. Sieťovina a dierovanie sú kľúčové pre šaty a ľahké bundičky. Móda je vzdušná s textúrou, flitrami a potlačou inšpirovanou morským svetom. Pohodová plážová móda našla inšpiráciu napríklad aj v potápačskom oblečení.hu

s.Oliver PREMIUM WOMEN

Čisté línie a vysokokvalitné materiály rôznych povrchových úprav a textúr uprednostnili návrhári v kolekcii vysoko elegantnej rady s.Oliver PREMIUM. Objavujú sa nové dĺžky svetríkov, nohavíc i sukní. Vracajú sa zavinovacie sukne a splývavé materiály. V ponuke sa postupne premietajú 3 kľúčové témy. Prvá zdôrazňuje komfortné a pohodlné nosenie. Čisté línie a jemné tvary sú v kontraste s asymetrickými siluetami. Topy a saká hranatého strihu, áčkové sukne alebo košeľové šaty patria medzi highlights začiatku sezóny. Používa sa sieťovina, neoprénové vlákna, organza, nylon, ťažký džerzej a koža. Materiály zdobia grafické potlače, maľované pruhy a ťahy štetcom v pop art štýle.

Ďalší vplyv vnáša jemnosť a ženskosť. Spracováva sa hodváb, čipka, organza, semiš i kašmír, a to prednostne v telových odtieňoch, jemné filigránové zdobenie s 3D efektmi, motívy kvetín na výšivke či organze, flitre a romantické potlače. Vyzdvihnime jemné splývavé nohavicové sukne, dlhé palazzo nohavice, večerné šaty z šifónu a džerzeju, strečové látky na sukniach alebo čipku, šifón a jemnú imitáciu kože.

Záverom sa v móde prejavujú rôzne kultúrne vplyvy. Splývavé látky, oversized siluety, maxi šaty a sukne, vyšívané tuniky a kaftany navodzujú exotickú atmosféru. Štýly a vzory typické pre Južnú Ameriku, Afriku a Orient umocňujú korenené odtiene a prirodzené zemité tóny. Uprednostňujú sa prírodné priadze ako ľan, bavlna, opratý hodváb a lyko. Eleganciu podtrhuje zapracovanie výšiviek, aplikácií s metalickými efektmi. Významnú úlohu hrá koža, hladká i semišová, v odtieňoch pieskovej a koňakovej.