ŠKODA Fabia novej generácie

ŠKODA AUTO štartuje predaj tretej generácie bestselleru ŠKODA Fabia na slovenskom trhu.

Foto_01_TK_SKODA_Fabia Foto_02_TK_SKODA_Fabia

Cena plnohodnotne vybaveného automobilu vo výbave Active s paketom PLUS, ktorý je v rámci uvádzacej akcie do 31.1.2015 v cene vozidla, a s benzínovým motorom 1,0 MPI/44 kW začína od 8 940 €. Štýlový dvojfarebný Colour Concept si môžete v uvádzacej akcii objednať s 50-percentným zvýhodnením. Verzia kombi príde na slovenský trh v januári 2015 s príplatkom iba 550 €. Objednávky na model ŠKODA Fabia Combi prijímajú autorizovaní partneri ŠKODA už teraz.

Na slovenský trh prichádza tretia generácia jedného z najobľúbenejších automobilov Slovákov. „Fabia má na Slovensku výnimočné postavenie. Od štartu predaja druhej generácie v roku 2007 sme zákazníkom dodali vyše 43 tisíc vozidiel. Tretia generácia má všetky predpoklady tieto úspechy prekonať. S novým emotívnym dizajnom, modernou technikou a s novými úspornými motormi má nová Fabia potenciál osloviť aj mladších zákazníkov a stať sa najpredávanejším modelom na slovenskom trhu,“ uviedol Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

 

Cena novinky vo výbave Active s benzínovým motorom 1,0 MPI/44 kW začína na sume 8 940 € a obsahuje okrem iného 6 airbagov, elektronickú uzávierku diferenciálu XDS +, stabilizačný systém ESC s multikolíznou brzdou, rádio BLUES, tónované sklá alebo centrálne zamykanie. Štandardom pre všetky motorizácie je systém Štart-Stop a rekuperácia brzdnej energie. V uvádzacej ponuke do 31.1.2015 je v tomto prevedení paket PLUS v hodnote 1 606 € už v cene vozidla. Jeho súčasťou je klimatizácia, diaľkové ovládanie centrálneho zamykania, elektricky ovládané predné okná, elektricky ovládané a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá lakované vo farbe karosérie. Môžete si objednávať aj kombi verziu nového modelu, ktorá príde na slovenský trh v janurári 2015, a to za príplatok len 550 € vrátane strešného nosiča.

 

Nová Fabia ponúka široké možnosti individualizácie s viac ako 125 farebnými kombináciami exteriéru a interiéru. K farbe karosérie si vyberte niektorý zo štyroch farebných odtieňov strechy, vonkajších spätných zrkadiel a kolies z ľahkej zliatiny. Dostupný a štýlový Colour Concept je k dispozícii v uvádzacej akcii s 50-percentnou cenovou výhodou pre zákazníka. Úplne nový interiér zaujme svojím hodnotným vzhľadom, kvalitou spracovania, horizontálnym vedením línií a nezvyčajne bohatou škálou farieb a ich kombinácií.

Modely Fabia je možné objednať aj vo vyšších výbavových stupňoch Ambition a Style, ku ktorým je v rámci uvádzacej akcie taktiež k dipozícii paket PLUS v cene vozidla. Nad rámec základnej výbavy Active pridáva verzia Ambition okrem iného: manuálnu klimatizáciu, projektorové svetlomety s LED denným svietením, rádio SWING s 5″ farebnou dotykovou obrazovkou, Speedlimeter (obmedzovač rýchlosti), elektricky ovládané okná vpredu, elektricky ovládané a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, predné hmlové svetlomety a diaľkové ovládanie centrálneho zamykania.

 

Najvyššia výbava Style je navyše bohatšia o rádio BOLERO s 6,5″ farebným dotykovým displejom, Front Assistant (systém sledovania odstupu od vpredu idúcich vozidiel vrátane automatického spomaľovania a brzdenia), 15″ kolesá z ľahkej zliatiny, Rain-Light Assistant (svetelný a dažďový senzor), trojramenný multifunkčný kožený volant pre ovládanie rádia a telefónu, bezkľúčové štartovanie, vyhrievané sedadlá alebo rozhranie MirrorLink. Stupne výbavy Ambition a Style možno rozšíriť o ďalšie pakety s množstvom doplnkovej výbavy.

 

Slovenskí zákazníci získajú tretiu generáciu vozidiel ŠKODA Fabia s novými benzínovými a dieselovými motormi, ktoré sú o 17 % úspornejšie a spĺňajú emisnú normu EU 6. Už pre verziu Active sú v ponuke všetky motorové verzie. K dispozícii je benzínový trojvalec 1,0 MPI s výkonom 44 kW (60 k) a 55 kW (75 k), benzínový preplňovaný štvorvalec 1,2 TSI vo variantoch 66 kW (90 k) a 81 kW (110k) a dieselový trojvalec 1,4 TDI vo variantoch 66 kW (90 k) a 77 kW (105k).

 

Nový model ponúkne veľkorysý vnútorný priestor a najväčší batožinový priestor v triede s objemom až 330 litrov batožiny. Fabia získala vyspelé bezpečnostné systémy, ktoré doteraz bývali výsadou vozidiel vyšších segmentov. Ich zásluhou dostala maximálne päťhviezdičkové hodnotenie v bezpečnostných testoch Euro NCAP. Svoju premiéru v modeli Fabia oslavuje nové elektromechanické riadenie C-EPS, bezkľúčový prístup KESSY a veľká panoramatická presklená strecha. Prvýkrát je v ponuke obrazovka, ktorá rozpozná viacdotykové povely.

 

Ako prvé vozidlo značky ŠKODA dáva nová Fabia možnosť jednoduchým spôsobom prepojiť smartfón s automobilom. Rozhranie MirrorLink využíva obrazovku rádia Bolero na zobrazovanie a obsluhu vybraných aplikácií bežiacich v smartfóne. Okrem toho má nová Fabia aj rozhranie SmartGate, vďaka ktorému je možné naopak určité dáta vozidla zobrazovať, ukladať a využívať pomocou špeciálnych aplikácií na smartfóne. Napríklad novo vyvinutá aplikácia ŠKODA Drive poskytne vodičovi prehľad o tom, ako úsporný je jeho štýl jazdy.

 

 

Posted in TOP