Axis oznamuje uvedenie prvých kamier s tepelným alarmom pre diaľkové sledovanie teplôt kritických zariadení

Rad vonkajších „bullet“ kamier AXIS Q29 predstavuje prvé kamery s tepelným alarmom spoločnosti Axis, ktoré sú navrhnuté pre vzdialené sledovanie kritických miest a zariadení, ako sú napríklad skladiská sypkých materiálov, elektrické rozvodne alebo uhoľné sklady.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje nový rad sieťových kamier so schopnosťou diaľkového snímania teploty – kamery s tepelným alarmom AXIS Q29. Vzhľadom k tomu, že k dispozícii budú dve verzie objektívov a rozlíšenie 336×256, dokážu tieto kamery na diaľku sledovať kritickej teploty na blízke i dlhé vzdialenosti.

„Od doby, kedy spoločnosť Axis uviedla prvé termálne bezpečnostné kamery, po nás zákazníci žiadajú sieťové kamery, ktoré by boli schopné tiež indikovať teplotu objektov. Hlavnou oblasťou využitia týchto kamier je detekcia narušiteľov, ale súčasne by mohli aj na diaľku monitorovať kritické zariadenie, serverovne alebo priestory skladov,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis. „Kamery s tepelným alarmom AXIS Q2901-E je možné použiť pre nepretržité sledovanie teploty zariadení a vylúčiť tak riziko jeho prehriatiu.“

U kamier AXIS Q2901-E a AXIS Q2901-E PT Mount možno nastaviť viacnásobné alarmové zóny, kedy kamera vyšle poplašné hlásenie akonáhle teplota prekročí alebo klesne pod vopred nastavenú hodnotu. Pre uľahčenie činnosti obsluhy poskytujú tieto kamery vizuálne pomôcky, ako napríklad izotermálnu paletu a schopnosť bodového merania teploty, takže môžu rýchlo predvídať možné zlyhanie vďaka upozorneniu na problém skôr, než bude situácia viditeľná aj okom alebo skôr, ako zariadenie prestane pracovať.

Vďaka vlastnostiam ako je inštalácia pomocou jediného káblu a podpora napájanie cez sieťové rozvody (protokol Power over Ethernet IEEE 802.3af) je inštalácia kamier radu AXIS Q29 jednoduchá a možno ich jednoducho integrovať do existujúcich bezpečnostných systémov. Kamera s možnosťou inštalácie na PT základňu AXIS Q2901-E PT Mount je alternatívnym modelom, ktorý sa dodáva vybavený s podporou pre sériový port RS485/RS422 a umožňuje tak jednoduchú montáž kamery na motorovú hlavu PT (pan/tilt). S podporou otáčania a nakláňania je tak možné monitorovať kritické teploty na veľkých plochách.

Kameru AXIS Q2901-E je možné pomocou nástennej úchytky inštalovať na steny alebo na strop. Navyše kamera podporuje obrazový formát snímanie na výšku nazvaný Axis Corridor Format, ktorý je vhodný pre monitorovanie serverových miestností, oblastí medzi stojanmi alebo anténami. Kamery Axis s tepelným alarmom sa používajú predovšetkým na diaľkové sledovanie teploty s možnosťou nastaviť parametre tepelného alarmu, ale je možné ich využiť aj na detekciu, napríklad na ochranu perimetra. Kamery radu AXIS Q29 znesú drsné klimatické podmienky a ich kryt poskytuje ochranu proti nárazom a útokom vandalov.

Kamery AXIS Q2901-E a AXIS Q2901-E PT Mount majú oporu v najširšej základni v danom odbore, ktorá ponúka softvér pre správu a riadenie videí prostredníctvom Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií Axis Application Development Partner Program a AXIS Camera Station. Kamery majú podporu pre AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System a ONVIF umožňujúcu ľahkú integráciu kamerového systému a podporu vývojárov aplikácií, ktorí môžu kameru obohatiť o ďalšie inteligentné funkcie.

Posted in TOP