Lyžiarske strediská neďaleko Bratislavy.

Dve lyžiarske strediská v Dolnom Rakúsku, HochkarLackenhof/Ötscher sú od Bratislavy vzdialené približne 240 km. Nové Freeride Zentrum a veľká detská zóna Kids-Landl oslovuje tak dobrodruhov, ako aj rodiny s malými deťmi. Podľa testu www.skigebiete-test.de spája “Lyžiarsky raj pre rodiny” prednosti malých a veľkých lyžiarskych stredísk. Rozmanité zjazdovky a moderné sedačkové lanovky podľa testu poskytujú zábavu „pre každého, od začiatočníkov, až po skúsených lyžiarov“.

Služby a kvalita sa neustále zlepšujú

Zrušili sa mýtne poplatky na ceste Hochkar-Hochalpenstraße, medzi strediskami Hochkar a Ötscher a počas hlavnej sezóny premáva medzi nimi bezplatný autobus a celý príjazdový areál je pre hostí vynovený a zrealizovaný prehľadným spôsobom. Ďalej je k dispozícii nová, zaujímavá detská zóna s dvoma prestrešenými podpornými pásmi a množstvom zážitkových zjazdoviek pre malých hostí strediska Hochkar. V stredisku sa obnovilo a zmodernizovalo množstvo gastronomických a ubytovacích zariadení, napríklad JUFA (investície vo výške 6,5 miliónov eur), Almgasthof a Joschis Sporthaus, ako aj Gastro im Ötschertreff a Eiben-Hütte v stredisku Ötscher.

Karta Snehuliak za 2 eurá

V strediskách Hochkar a Ötscher je karta Snehuliak (Schneemannkarte) výhodným riešením pre rodičov s deťmi. V sprievode rodičov lyžujú deti do 10 rokov (do roku narodenia 2005) s kartou Snehuliak iba za 2 eurá na deň. Vyžaduje sa však dôkaz o rodinnej príslušnosti.

O lyžiarskom stredisku Hochkar

Najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok vďaka nadmorskej výške a severnej polohe. Iba 240 km od Bratislavy prezentuje Hochkar 9 moderných vlekových zariadení, 19km zjazdoviek, park Senoner’park Hochkar a úžasnú krajinu s jedinečnou Dolnorakúskou panorámou. Hochkar sa považuje za kolísku svetových šampiónov Rakúska. Vyrastali tu hviezdy ako Thomas Sykora, Andreas Buder a Kathrin Zettel. www.hochkar.at

O lyžiarskom stredisku Lackenhof/Ötscher

Lackenhof am Ötscher sa nachádza približne iba 220 km od Bratislavy a považuje sa za rozmanité lyžiarske stredisko pre rodiny. Pre najmenších hostí je tu Sunny Kids Park s čarovným kobercom, pre väčších snowpark pre freestylerov na lyžiach a snowboardoch. Vďaka 9 vlekovým zariadeniam a 19 kilometrom zjazdoviek všetkých stupňov obtiažností si každý lyžiar nájde vhodnú zjazdovku. V prapôvodných útulných Aprés-Ski chatách si hostia vychutnajú typické regionálne kulinárske špeciality a môžu tam nechať doznieť úžasný deň na lyžiach v príjemnej atmosfére. www.oetscher.at. Všetky informácie nájdete na www.skisport.com