On-line nákupy vianočných darčekov prekonajú minuloročné rekordy

Hodnota skladových zásob pripravených na vianočnú sezónu presiahla u e-shopu Alza 72 miliónov eur. Ide tak o rekord v histórii tohto najväčšieho internetového predajcu.
„Tento rok bude v znamení on-line nákupov vianočných darčekov. Najväčší nápor zákazníkov očakávame v stredu 17. decembra,“ uvádza Šárka Jakoubková, PR manažérka Alza. „Aj pre tých najväčších oneskorencov však máme v našom e-shope riešenie – ešte na Štedrý deň môžu zakúpiť krásne darčeky v našej sekcii Alza Media, ktorá obsahuje viac než 1,6 miliónov elektronických produktov, ako sú filmy, hudba, elektronické knihy a časopisy, audioknihy alebo počítačové hry. Elektronický obsah je navyše darčekom, ktorý môžete zabezpečiť skutočne na poslednú chvíľu a poslať ho svojim blízkym pokojne až na druhý koniec sveta, a to vrátane osobného želania,“ dopĺňa Jakoubková.

Na vianočnú sezónu sa Alza.cz pripravovala počas celého roka. „Nič sme neponechali náhode – vrcholiaci nápor zákazníkov zvládneme vďaka tohtoročným vysokým investíciám do nových skladových priestorov, predajní, výdajných AlzaBoxov, vlastnej dopravy a posilnených pracovných tímov,“ uviedol Rudolf Žůrek, riaditeľ logistiky Alza.

Podľa Žůrka môžu zákazníci tovar, ktorý sa bude doručovať do predajní Alzy po celom Slovensku, objednávať ešte v nedeľu 21. decembra, do 18:00 hod. „V prípade dodržania tohto termínu bude objednaný tovar v našich predajniach ešte pred Štedrým dňom,“ vyjadril sa Žůrek. „Pri dodaní tovaru prepravcom UPS alebo s využitím služby Najvýhodnejšie doručenie platí ako posledný termín pre uskutočnenie objednávky s doručením do Štedrého dňa piatok 19. 12. do 12:00 hod. Rozhodne však neodporúčam zákazníkom nechávať nákupy darčekov na poslednú chvíľu. Stačí nepriazeň počasia a prepravcovia nemusia stihnúť dodať vytúžené darčeky včas,“ dodal Žůrek. Detailné termíny pre objednávky pri vybranom spôsobe doručenia uvádza Alza.cz na internetových stránkach www.alza.sk/garance.

Najväčší počet objednávok si zákazníci Alzy vyzdvihnú osobne. Obľuba osobného vyzdvihnutia tovaru je v Českej republike a na Slovensku v porovnaní so svetom skutočne výnimočná. Alza týmto spôsobom doručuje až 70 % objednávok, a preto je jej prioritou ďalšie rozširovanie predajní a výdajnej siete. Rok 2014 uzatvorí najväčší internetový predajca s celkovým počtom 45 kamenných predajní v Česku a na Slovensku.