Nový notebook Toshiba Portégé Z20t –profesionálny 12,5palcový notebook a tablet v jednom

Toshiba Europe GmbH predstavuje nový notebook Toshiba Portégé Z20t. Jedná sa o prémiový oddeliteľný notebook a tablet v jednom s uhlopriečkou 31,75 cm (12,5″). Tento ľahko prenosný prístroj je optimalizovaný pre profesionálov a firemných používateľov. Obsahuje prvky pre zvýšenie produktivity a bezpečnosti a nový výkonný procesor Intel® Core ™ M Series, ktorý zvládne aj najnáročnejšie aplikácie. S batériou, ktorá vydrží až 16 hodín, ľahkým šasi a elegantným, tenkým dizajnom je Portégé Z20t priamo určený pre vašu prácu.

Eric Cariou, viceprezident pre biznisové počítače a Lifestyle Products & Services Group, Toshiba Europe GmbH, dodáva: „Portégé Z20t predstavuje významný technologický úspech a poskytuje všetko, čo môže moderný profesionál požadovať od prenosného počítača. Portégé Z20t bol vyvinutý pre firemných používateľov a je tenkým a ľahkým zariadením v režime notebooku i tabletu. V každej situácii plní zároveň svoju funkciu bezpečnosti a správy IT, ktoré sú kľúčové pre každú organizáciu v dnešnom zložitom obchodnom svete.“

Dokonalý tvar pre ultra flexibilitu

Portégé Z20t je svojím optimalizovaným tvarom a širokou škálou prvkov pre flexibilné využitie dokonalým spoločníkom pre profesionálov. Doplnkový digitizer Wacom ponúka vynikajúcu rozpoznateľnosť ručného písania. Používatelia si tak môžu písať poznámky či kresliť diagramy rýchlo a prehľadne už počas schôdzky.

Portégé Z20t bol navrhnutý ako notebook, ale obdobne pôsobivo pracuje aj v režime tabletu. Obsahuje otočnú dokovaciu stanicu, ktorá umožňuje použiť tablet ako prezentačný nástroj pre viac ľudí. V režime notebooku využíva výhod dlhšej životnosti batérie a možnosťou plnohodnotnej klávesnice. Pre väčšie pohodlie a jednoduché použitie možno tabliet vďaka jednoduchému mechanizmu ukotvenie oddeliť iba jednou rukou.

Notebook Portégé Z20t má dotykový IPS displej s rozlíšením Full HD, ktorý zobrazuje všetky detaily jasne a v živých farbách. Vďaka širokému uhlu zobrazenia ho môže sledovať viac ľudí naraz. Matný povrch displeja znižuje pravdepodobnosť odleskov a je teda ideálny pre profesionálne využitie v kancelárii aj vonku. Funkčnosť a produktivita je ďalej posilnená podsvietenou klávesnicou odolnou proti poliatiu. Portégé Z20t je teda vhodný pre prácu v horších svetelných podmienkach a jeho dizajn umožňuje ľahké a pohodlné písanie. Integrovaný AccuPoint poskytuje alternatívu veľkých Clickpadov a väčšiu presnosť.

Ľahko prenosný po celý deň

V režime notebooku sa Portégé Z20t vďaka kombinácii batérie v tablete aj klávesnici pýši výdržou batérie až úctyhodných 16 hodín1. Je ideálny na dlhé cesty bez nutnosti každodenného nabíjania. V režime tabletu je schopný vydržať celý pracovný deň, teda až 8 hodín1. Portégé Z20t je na svoj výkon s hmotnosťou 799 g a hrúbkou 8,8 mm v režime tabletu a hmotnosťou od 1,59 kg v režime notebooku veľmi ľahko prenosný.

Pôsobivý výkon v každom režime

Procesor Intel® Core™ M Series robí z Portégé Z20t výkonný nástroj s optimálnou kombináciou životnosti batérie a „business class“ výkonu. Vďaka tomuto procesoru a technickému riešeniu Toshiba je Portégé Z20t zabudovaný v bezvetrákovom šasi v čiernom prevedení a pracuje tak veľmi ticho.

Plynulosť a rýchle reakcie systému zabezpečuje SSD disk s kapacitou až 256 GB a až 8 GB operačnej pamäte LPDDR3. To všetko spolu s grafikou Intel® HD graphics tvorí prístroj, ktorý pracuje rýchlejšie a stáva sa zaujímavým a praktickým modelom pre použitie v kancelárii i na cestách.

Zapezpečenie pre firmy

Portégé Z20t ponúka rad pokročilých funkcií navrhnutých pre zabezpečenie dôležitých obchodných dát, vrátane služby Toshiba EasyGuard. Trusted Platform Module (TPM) chráni dáta na lokálnom úložisku, zatiaľ čo Intel® Active Management Technology (AMT) umožňuje IT oddeleniu monitorovať, udržiavať, opravovať, aktualizovať a upgradovať zariadení na diaľku. Tento model tiež prešiel niekoľkými prísnymi testami, aby splnil štandardy kvality spoločnosti Toshiba. A to vrátane testu HALT (Highly Accelerated Life Test), realizovaného nezávislým nemeckým inštitútom TÜV Rheinland®, ktorého súčasťou je aj pádová skúška zo 76 centimetrov. K dispozícii je aj Kensington lock port, ktorým možno pripevniť klávesnicu k podložke, pričom nie je možné oddeliť tablet.

Portégé Z20t je nenáročný na spravovanie v akokoľvek veľkej firme, a to vďaka pokročilému administrátorskému nastaveniu, obsahujúcemu System Center Configuration Manager (SCCM), Windows Management Instrumentation (WMI), Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) a Toshiba Smart Client Manager (TSCM).

Konektivita pre všetky potreby

Portégé Z20t ponúka rozsiahle možnosti pripojenia k periférnym zariadeniam, ktoré môže profesionál k svojej práci potrebovať. V režime tabletu možno pre pripojenie k ďalšiemu monitoru a pre rýchle presuny dát využiť porty micro HDMI® či micro USB a microSD slot. Po pripojení ku klávesnici sa možnosti rozširujú o porty v plnej veľkosti, vrátane RGB, HDMI®, GBit LAN a 2x USB 3.0. Portégé Z20t tiež umožňuje stabilné používanie internetu na cestách s možnosťou 3G/4G modulu a spoľahlivé a rýchle Wi-Fi® v celej rade sietí s Wi-Fi® ac/a/b/g/n.

Toshiba Portégé Z20t bude v Európe k dispozícii v priebehu prvého štvrťroka 2015.

Toshiba Portégé Z20t:

  • Displej: 31,75 cm (12,5″) Full HD (1920 x 1080), 350 NIT, IPS displej s podporou desiatich prstov
  • Procesor: Intel® Core™ M Series
  • Grafika: Intel® HD Graphics 5300
  • Úložisko: až 256 GB SSD
  • Pamäť: až 8 GB LPDDR3 1600 MHz na základnej doske
  • Konektivita:
    • Tablet – 1 x micro-HDMI®, 1 x micro USB, 1 x microSD, kombinovaný audio jack
    • Notebook – porty v plnej veľkosti RGB, HDMI®, 2x USB 3.0, Kensington lock port
  • Komunikácia: Wi-Fi® 2×2 ac + ac/a/b/g/n, Bluetooth® 4.0, voliteľný 3G/4G combo modul, GBit LAN (na klávesnici)
  • Full HD webkamera v prednej časti s 5MP fotoaparátom na zadnej strane
  • Voliteľný Wacom digitizér
  • Bezpečnosť: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform Module, Intel Active Management Technology
  • OS: Windows 8.1 Pro
  • Výdrž batérie:
    • Notebook – až 161 hodín
    • Tablet– až 81 hodín
  • Farba: prémiová matne čierna povrchová úprava
  • Rozmery:
    • Notebook – 309 x 215 x 21 mm
    • Tablet oddelene – 309 x 199 x 8.8 mm
  • Hmotnosť:
    • Notebook – od 1,59 kg
    • Tablet oddelene – od 799 g