Veľkoformátové skenery kompatibilné s tlačiarňami

Nové skenery HP Designjet Pro sú určené na  reprodukciu veľkoformátových predlôh. Skenujú pri vysokých rýchlostiach, bez kompromisov v presnosti a spolupracujú s tlačiarňami Designjet.

 

Pre pracovné tímy, reprografické centrá, architektov a konštruktérov je skenovanie neodmysliteľnou súčasťou vývoja ich návrhov. Sken umožňuje tímu spoločne pracovať, upravovať a zdieľať všetky zmeny v návrhu a pláne. Skenovať veľkoformátové predlohy však môže byť časovo náročné a to najmä keď sa tlačiarne a skenery používajú ako samostatné, vzájomne nekomunikujúce zariadenia. Plynulosť pracovného postupu sa tým samozrejme narušuje a vzniká priestor aj na tvorbu chýb. V reprodukovaných snímkoch môže dôjsť k strate zreteľnosti farieb na okrajoch, objavujú sa aj nežiaduce tiene a pozadia. Používateľ potom musí skenovanie opakovať. Stráca tak zbytočne čas.

HP Designjet SD Pro Skener je vybavený novou technológiou – má kontaktný obrazový snímač (CIS) a sústavu zdvojeného osvetlenia. Pokročilý softvér na spracovanie obrazu zabezpečuje presnú  reprodukciu detailov veľkoformátových dokumentov  pri vysokých rýchlostiach. Portfólio skenerov HP Designjet Pro, ktorý zatiaľ tvorí nový HP Designjet SD Pro a v júni uvedený HP Designjet HD Pro, možno hladko integrovať s existujúcimi tlačiarňami HP Designjet, aby skenovanie a kopírovanie zefektívnilo pracovné postupy  a zjednodušilo tímovú spoluprácu.

„V segmente architektov, konštruktérov a stavbárov už dlhšie pozorujeme nárast intenzity spolupráce medzi firmami pri tvorbe a práci na spoločných návrhoch. Vyžadujú preto skenovanie, ktoré im umožní skúmať a zdieľať plány rýchlo a bez komplikácií,“ povedal Michal Šimon, obchodný manažér pre veľkoformáty v HP. „Skenery SD a HD poskytujú rýchle a presné veľkoformátové skenovanie a kopírovanie. Zákazníkom tak pomáhajú zrýchliť ich práce na návrhoch.“

 

Rýchle a presné reprodukcie

Oba skenery sú určené pre náročné tímy, preto farebné predlohy skenujú rýchlosťou 6 palcov za sekundu a čiernobiele 13 palcov za sekundu. Snímok vedia skonvertovať do viacstranového súboru PDF, odoslať do e-mailu, uložiť na USB kľúč.  Dajú sa zapojiť do vnútrofiremnej siete čo umožňuje kolegom ľahko a rýchlo uobrázky zdieľať.

Pre reprografické centrá, ktoré vyžadujú kvalitnú reprodukciu obrazu, technických dokumentov a máp, je určený HP Designjet SD Pro.  Skenuje obraz až do šírky 44 palcov a reprodukuje farby a čierno-biele snímky s rozlíšením do 1200 bodov na palec (dpi). Skener má  výškovo nastaviteľný stojan s deviatimi úrovňami, aby sa dal umiestniť nad tlačiareň HP Designjet a ušetril tak v kancelárii miesto.

Väčší brat, HP Designjet HD Pro je určený pre pracovníkov v oblasti GIS systémov a reprocentier, ktoré sú závislé na vysokej presnosti grafiky, máp, fotografií či technických výkresov. Skenuje s vysokým rozlíšením, upravuje kvalitu obrazu a kopíruje. Predloha môže mať šírku do 42 palcov, skener zvládne hrubé aj pevné médiá. Má technológiu Charge Coupled Device (CCD) a moderný päť-kamerový systém aby rýchlo zachytil komplexné dáta nestratil žiadny detail. Ergonomický podstavec má nastaviteľnú výšku aby obsluha bola čo najpohodlnejšia.

Oba profi skenery, SD aj HD, majú veľký 15,6-palcový dotykový displej. V pokročilom softvéri možno zhotovené snímky prezerať a dodatočne upravovať.

HP-Designjet-HD-Pro-Scanner2
HP Designjet SD Pro Scanner
HP Designjet HD Pro Scanner