Kingston IronKey D500S – zabezpečenie na armádnej úrovni

Kingston Digital uvádza na trh Best-in-Class šifrované USB flash disky IronKey D500S s hardvérovým šifrovaním na armádnej úrovni pre zabezpečenie tranzitu utajovaných dát. D500S má certifikát FIPS 140-3 Level 3 (v procese schvaľovania) s novými vylepšeniami od inštitútu NIST pre silnejšiu bezpečnosť a ochranu proti útokom.

Ako prvý na trhu obsahuje možnosť Dual Hidden Partition, kde môže správca vytvoriť dva zabezpečené oddiely (partície) vlastnej veľkosti pre správcov i používateľov, čo umožňuje vytvorenie skrytého úložiska súborov, ktoré je možné podľa potreby použiť na poskytovanie súborov pre používateľský oddiel. Pri používaní nedôveryhodných systémov alebo zdieľaní disku udržujú skryté úložiská súborov dáta v bezpečí a neviditeľné, pokiaľ sa k nim nepristupuje riadnym spôsobom.

D500S obsahuje funkcie, ktoré nájdete aj v rade Kingston IronKey, ako sú 256-bitové šifrovanie XTS-AES, ochrana pred útokmi BadUSB a Brute Force, digitálne podpísaný firmware, virtuálna klávesnica na ochranu pred keyloggermi a screenloggermi. Disk je vybavený robustným zinkovým puzdrom, ktoré je vodotesné, prachotesné a odolné voči vibráciám a nárazom podľa armádnych štandardov. Na prístup k dátam ponúka možnosť použitia viacerých hesiel s možnosťou režimu komplexného hesla alebo prístupovej frázy. Aby sa dáta nedostali do nepovolaných rúk, môže správca zadať heslo Crypto-Erase, ktoré zničí dáta a resetuje disk, aby sa zabránilo neoprávnenému prístupu v kompromitujúcich situáciách.

Dostupný je aj model Managed (D500SM), ktorý vyžaduje službu správcovskej konzoly.

Viac informácií nájdete na kingston.com.