Kingston pridáva USB Type-C do radu IronKey Keypad 200

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes uvádza na trh nový hardvérovo šifrovaný USB Type-C1 flash disk Kingston IronKey Keypad 200C, ktorý používateľom zaistí bezpečnosť a pohodlie. Teraz  môžu pri používaní zariadení s USB-C dosiahnuť bezproblémovú ochranu dát a kompatibility aj bez použitia redukcií.

KP200C ponúka zabezpečenie na armádnej úrovni s certifikáciou podľa FIPS 140-3 Level 3 (aktuálne prebieha vystavenie oficiálneho certifikátu) s alfanumerickou klávesnicou pre ľahké zadávanie prístupového PIN kódu, takže sa dá odomknúť bez externého napájania a softvéru, nezávisle na operačnom systéme. Ponúka 256-bitové hardvérové šifrovanie XTS-AES s ochranou voči prelomeniu hesla Brute Force a ochranou BadUSB s digitálne podpísaným firmvérom pre bezkonkurenčnú úroveň zabezpečenia cenných dát.

Pomocou Multi-PIN (samostatné Admin/User PIN kódy) je možné alfanumerickú klávesnicu použiť na jednoduché zadávanie prístupového PIN kódu správcu alebo používateľa. Správca môže používateľovi obnoviť PIN kód, a zabezpečiť tým prístup k jednotke i v prípade zabudnutia hesla.

„Potreba fyzickej ochrany dát rastie s tým, ako sa stále častejšie objavujú narušenia a prieniky do cloudu, hackerské útoky na softvérové šifrovanie alebo straty USB diskov. Citlivé dáta vyžadujú silnejšiu ochranu na armádnej úrovni dostupnú pomocou hardvérovo šifrovaných diskov, ktoré je možné fyzicky zabezpečiť mimo internetu a zároveň ochrániť pri preprave alebo odložení,“ povedal Oscar Escayola Kaloudis, EMEA Flash Business Manager a Sales Manager Kingston. „Pridaním KP200C, nášho druhého USB Type-C disku, do radu IronKey spolu s Vault Privacy 50C, teraz ponúkame väčšiu flexibilitu naprieč rôznymi platformami a operačnými systémami, čo používateľom umožňuje ľahký prístup k zabezpečeniu dát bez ohľadu na zariadenie alebo systém.“

Kingston IronKey Keypad 200C ponúka pamäťovú kapacitu do 256 GB, obmedzenú trojročnú záruku s bezplatnou technickou podporou a legendárnu spoľahlivosť značky Kingston.

Viac informácií nájdete na kingston.com.

Vlastnosti a funkcie disku Kingston IronKey Keypad 200C:

  • Certifikácia pre FIPS 140-3 Level 3 (vydanie certifikátu prebieha): KP200C spĺňa nové bezpečnostné špecifikácie FIPS 140-3 Level 3 pre armádne účely, ktoré zverejnil NIST. Disk prešiel úspešne certifikačným laboratórnym testovaním a teraz prebieha revízny cyklus pre konečné schválenie zo strany NIST. Ide o vylepšenú verziu špecifikácií FIPS 140-2 Level 3, ktorá ďalej zlepšuje bezpečnostné parametre disku a jeho odolnosť proti neoprávnenej manipulácii. Disk má 256-bitové šifrovanie XTS-AES spolu s ochranou proti útokom typu Brute Force a BadUSB a s digitálne podpísaným firmwarom. Jeho obvody sú pokryté vrstvou špeciálneho odolného epoxidu, ktorý bráni v prístupe k polovodičovým prvkom a prakticky znemožňuje vybratie súčastí bez ich poškodenia.
  • Nezávislosť na operačnom systéme a zariadení: Vďaka internej dobíjacej batérii je možné disk KP200C odomknúť pomocou vstavanej klávesnice bez použitia externého napájania alebo softvéru, a pripojiť ho k ľubovoľnému zariadeniu s rozhraním USB Type-C s podporou technológie Mass Storage. To dáva používateľom max. flexibilitu naprieč rôznymi typmi platforiem a operačných systémov.
  • Možnosť použitia Multi-PIN kódov: Používatelia majú možnosť nastaviť používateľský alebo správcovský/používateľský režim. Funkciu správcu je možné použiť na obnovu PIN kódu používateľa a pre prístup k diskovej jednotke v prípade, že dôjde k zabudnutiu PIN kódu používateľa alebo k zablokovaniu jednotky po dosiahnutí maximálneho počtu 10 neúspešných pokusov o prihlásenie.
  • Režimy ochrany proti zápisu (Global/Session Read-Only): Správca a používateľ môžu pre aktuálnu reláciu nastaviť režim umožňujúci iba čítanie dát, čo chráni jednotku pred potenciálne škodlivým softvérom v nedôveryhodných systémoch. Správca môže nastaviť režim zabraňujúci zápisu aj pre všetky relácie. Toto nastavenie trvá, kým nie je zresetované.
  • Rozhranie: USB 3.2 Gen 1
  • Kapacita2: 8, 16, 32, 64, 128 a 256 GB
  • Konektor: USB-C
  • Rýchlosť3:
    USB 3.2 Gen 1
    8–32 GB: čítanie 145 MB/, zápis 115 MB/s
    64–256 GB: čítanie 280 MB/, zápis 200 MB/s

USB 2.0
8 GB: čítanie 30 MB/s, zápis 12 MB/s
16–256 GB: čítanie 30 MB/s, zápis 20 MB/s

  • Rozmer (disk s krytkou): 80 × 20 × 11 mm
  • Rozmer (bez krytky): 74 × 18 × 8 mm
  • Vodotesnosť/prachotesnosť 4: Certifikát pre stupeň krytia IP57
  • Prevádzková teplota: 0 až 50 °C
  • Teplota skladovania: -20 až 60 °C
  • Kompatibilita: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  • Minimálne systémové požiadavky: Spĺňa normu USB 3.0, kompatibilný s USB 2.0
  • Záruka/podpora: 3-ročná záruka, bezplatná technická podpora
  • Kompatibilita: Nezávislosť na OS: Microsoft Windows, macOS, Linux, Chrome OS, Android5 alebo akýkoľvek systém s podporou pre zariadenia typu USB mass storage.

 


Kingston® IronKey™ Keypad 200C využíva zabezpečovaciu technológiu DataLock® licencovanú od spoločnosti ClevX, LLC. www.clevx.com/patents

1 USB Type-C a USB-C sú registrované ochranné známky USB Implementers Forum.
2 Časť kapacity uvedenej na flash pamäťovom zariadení sa používa pre formátovanie a ďalšie funkcie, a preto nie je k dispozícii na ukladanie dát. Skutočná dostupná kapacita pre dáta je teda menšia, než aká je uvedená na produktoch. Ďalšie informácie nájdete v príručke Kingston Flash Memory Guide.
3 Rýchlosť sa môže líšiť v závislosti od hostiteľského hardvéru, softvéru a použitia.
4 Produkt musí byť pred použitím čistý a suchý.
5 Kompatibilné systémy.