Aloe vera: nezabudnite si ju pribaliť na letnú dovolenku!

Nenápadná zelená rastlinka s názvom Aloe vera, známa aj ako „rastlina nesmrteľnosti“, sa využíva vďaka svojim výnimočným účinkom už od staroveku.  Aloe vera je dnes považovaná za zázračnú rastlinu s jedinečnými hojivými účinkami, ktorá dohliada na kvalitu vlasov , pokožky a je aj nesmierne účinná pri spáleniach a bežných poraneniach. V lete účinky Aloe vera oceníte najmä v rôznych upokojujúcich a chladivých géloch, ktoré prinášajú úľavu nielen pri spálení, ale aj po uhryznutí hmyzom.

Hojivé účinky

Aloe vera je rastlinka, ktorú možno máte doma aj vy. No ak ste si mysleli, že plní iba dekoračnú funkciu, ste na omyle. Výhody Aloe vera spočívajú najmä v očiste organizmu, ktorá nastane po jeho užití. Túto pozitívnu vlastnosť poznajú ľudia dokonca už takmer 5000 rokov.  Táto zelená rastlinka v  sebe ukrýva unikátnu silu, prináša množstvo benefitov a dokáže skutočné zázraky. A to sú dôvody, prečo má Aloe vera právom svoje miesto aj v kozmetike. Obsahuje 75 živín, 20 minerálov, 12 vitamínov, 18 aminokyselín a 200 aktívnych enzýmov. Aloe Vera obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6 a B12, vitamín C a E, kyselinu listovú a niacín.

Táto vysoko inteligentná a liečivá rastlinka má veľké penetračné vlastnosti, čo spôsobuje hlboké prenikanie jej liečivej sily až do bunečnej štruktúry nášho tela. Tak dokáže upokojiť aj  podráždenú a spálenú pokožku. Vďaka jej antialergickým vlastnostiam sa jej účinky využívajú aj pri liečbe niektorých kožných ochorení. Vzhľadom na jej mnohostranné využite a jej nepopierateľné výhody, sa stala jednou zo základných prísad v mnohých kozmetických produktoch a aj neoddeliteľnou súčasťou dovolenkových lekárničiek.

Pleť a pokožka tela

Aloe vera je účinná pri liečbe akné, pri šupinatej a suchej koži a rôznych kožných ochoreniach. Na pleť máupokojujúce účinky, intenzívne ju hydratuje a chráni ju pred dehydratáciou. Pomáha navyše znížiť zápal a začervenanie kože. Je preto častou zložkou rôznych upokojujúcich a chladivých gélov.

Čistenie pleti s prípravkami, ktoré obsahujú Aloe, je jedným z najlepších spôsobov, ako dodať svojej pokožke riadnu a zdravú dávku hydratácie a starostlivosti. Aloe vera má schopnosť obnoviť a regenerovať pokožku zo dňa na deň. To znamená, že ak máte popáleniny, jazvy po akné alebo len bojujete s citlivou pokožkou podráždenou zo slnka, Aloe vera bude vašim najlepším priateľom.

Táto zázračná rastlinka má aj antialergické vlastnosti, ktoré sú užitočné pri liečbe rôznych kožných ochorení, ako je ekzém, psoriáza alebo svrbenie kože, je nesmierne účinná na popáleniny a drobné zranenia. Používa sa aj pri liečbe pľuzgierov, bodnutí hmyzom a kožných alergických reakciách. Prispieva k rýchlejšiemu hojeniu rán, má protizápalové vlastnosti a napomáha regenerácii pokožky spálenej od slnka. Preto ak zvažujete kúpu produktu ktorý vám bude nápomocný na dovolenke, investujte práve do gélu, alebo krému s vysokým obsahom Aloe vera.

Nielen na suché vlasy

Aloe Vera ponúka obrovské výhody aj pre vaše vlasy a vlasovú pokožku. Stimuluje rast vlasov a bojuje proti ich vypadávaniu, odstraňuje lupiny a obnovuje prirodzené pH pokožky hlavy.  Šampóny s Aloe vera sú výbornou voľbou najmä v letných mesiacoch kedy slnko vlasy neprirodzene vysušuje. Aloe vera navyše obnovuje lesk vlasov a zanecháva ich hodvábne jemné a hladké. Látky obsiahnuté v tejto rastlinke sú  podobné keratínu a tým ľahšie prenikajú až do siedmych vrstiev vlasovej pokožky. Preto sa pravidelným používaním Aloe Vera  znižuje aj miera vypadávania vlasov, zvyšuje sa ich pevnosť a pružnosť, čo zvyšuje ich krásu dokonalý lesk.

Galéria: Naturalis www.biOrganica.sk