Kvetovaný vzor môžete nosiť aj Vy! Prezrádzame ako na to…

Teplejšie počasie si priam žiada zmeny v našom obliekaní. Po tmavej a chladnej zime sú ideálnou voľbou svieže kvety, ktoré si žiadajú prístup do našich záhrad aj šatníkov. A kvetovaný vzor môže nosiť naozaj každá žena, ide o len o to zvoliť ten správny model a vhodnú farebnosť. O tom ako na to, prezrádzajú nasledujúce riadky.

(Nielen) romantické šaty

Hoci sa vám kvetovaný vzor môže zdať romantický, nemusí to tak byť. Ide len o to ako ho zakomponujete do obliekania. Teda mala by ste vždy zvoliť doplnky a štýl, ktorý je vám blízky. Kvetované šaty sa totiž nemusia nosiť len s elegantnými lodičkami. Kratšie šaty môžete nosiť na džínsy, dlhšie zase napríklad s bikerkami a koženou bundou. Šaty na rozopínanie si dokonca môžete obliecť aj ako štýlový jarný kabátik. Rovnaký efekt dosiahnete aj pomocou doplnkov. Skúste klobúky a výraznú bižutériu. Veľmi štýlová je tiež kombinácia kvetovaných šiat, tenisiek a šiltovky.

Bunda na prvé jarné dni

Odľahčená vatovaná bunda je na jar skvelou voľbou. Vyzerá perfektne s teplákmi aj bielymi nohavicami či svetlým denimom. Nosiť pod ňu môžete mikinu alebo jednoduché tričko. Kombinovať môžete dokonca aj viacero kvetinových vzorov navzájom. Ich spojítkom by však mala byť napríklad farba. Aktuálne sú v kurze jemné pastelové odtiene žltej, zelenej a rúžovej. Kvetovaná bunda navyše určite vnesie do vášho šatníka dobrú náladuJ Alternatívou sú tiež vesty, ktoré sú praktické ako súčasť jarného vrstvenia.

Blúzky a tričká

Jarnej móde tiež tradične dominujú odľahčené blúzky a tričká. Nebojte sa krátkych ani skrátených rukávov. Na jarnú blúzku už stačí len prehodiť džínsovú bundu, alebo aj sako. Kombinácia kvetovanej blúzky a bieleho saka je nesmierne elegantná. Ak si k stylingu obujete lodičky, tento outfit je výborný do práce. Oživený o klobúk, alebo pekné náušnice si ho môžete dovoliť obliecť aj na jarnú oslavu.

Tričká sú pohodlnou alternatívou blúzok, štýlovoc ich často aj kopírujú. Najčastejšie nájdete kvetované vzory na tričkách s bielym, alebo pastelovým podkladom.

Doplnky do šatníka ak obývačky

Jarné počasie a príchod veľkej noci nás nabádajú na zaradenie kvetovaných vzorov nielen do obliekania, ale aj do našich interiérov. V prípade módy sú to topánky, kabelky, ale aj jemné bavlnené šále. Do obývačky odporúčame kvetovaný záves, alebo obrus. Ak chcete vniesť trochu jari aj do vašej spálne, ideálnou voľbou sú posteľné obliečky posiate vzorom lúčných kvetín. Jedáleň, či kuchyňu zase oživí obrus, alebo pekná miska. Kvetovaný vzor je naozaj veľmi obľúbený preto ak mu raz dáte šancu, určite nájdete kúsky, ktoré si vo vašom živote nájdu svoje stále miesto.

Foto: www.cellbes.sk