Vyskúšali ste už laser game? Ak nie, možno vás navnadíme

Máte chuť na nejakú zábavnú aktivitu s partiou priateľov? A skúsili ste už laser game? Pri tejto hre si užijete nielen kopec zábavy, ale sa aj poriadne zapotíte. Takže aj ak chcete zábavnou formou spáliť nejaké kalórie, laser game vám v tom pomôže.

Pre nezainteresovaných to môže znieť ako niečo nové, ale história laser game je celkom dlhá

História laser game (alebo laser tag ako znie originálny anglický názov) siaha do polovice 80. rokov, kedy vznikla v USA. Do konca desaťročia stihla nielen raketový nástup, ale aj rovnaký pád. A do konca ďalšieho desaťročia začala byť táto hra opäť populárna.

U nás začala popularita laser game a s ňou aj stavba laser arén naberať na obrátkach len v posledných rokoch. Dalo by sa povedať, že sa spolu s takzvanými únikovými hrami (escape room) stala v našich končinách novou formou zábavy (hlavne) pre mladých ľudí. Aj keď popularitu laser game a rôznych iných podobných aktivít pribrzdila pandémia.

Prvoradá je zábava 

O čo vlastne v laser game ide? Proti sebe stoja dva tímy vyzbrojené laserovými zbraňami (aj keď v skutočnosti tieto „zbrane“ nepoužívajú skutočný laser) a vestami, na ktorých sú „senzory“, na ktoré je potrebné mieriť, aby ste „zasiahli“ hráča z tímu, proti ktorému hráte.

Za každý zásah sa pripočítavajú tímu body a v najjednoduchšej verzii hry vyhráva tím, ktorý má viac zásahov (bodov). Existujú aj variácie pravidiel, pri ktorých je hlavnou úlohou nielen nájsť a zasiahnuť súpera, ale napríklad dobyť súperovu základňu, či ukradnúť mu vlajku a úspešne ju doniesť na vlastnú základňu.

Množstvo laser arén ponúka aj doplnkové aktivity ako herné konzoly, elektronické terče a podobne. Výnimkou nie je ani možnosť občerstviť sa a tak môžu byť dobré laser arény určitými „komunitnými centrami“ pre mladých ľudí.

 

Zdroj obrázka:
Autor: BearFotos / Shutterstock.com