Hurá do prírody, ale čo na seba?

Pomaly, ale iste nám pribúda slnečných dní a teploty na teplomery stúpajú nad bod mrazu. Zrazu má človek väčšiu chuť tráviť čas vonku. Či už prechádzkami s priateľmi, venčením domáceho miláčika, či prvou prácou v záhradke. Jarná príroda volá a s ňou aj potreba zhodiť hrubé zimné bundy a obliecť si menej hrejivé prechodné. O tom aké oblečenie vám spríjemní prvé jarné dni vonku prezrádzajú nasledujúce riadky. 

Flísová bunda

Bunda z hrejivého flísu je možno niečo čo už dávno vlastníte. V zime je perfektná na lyžovačky pretože vás dokonale zahreje. Takáto bundička je však výborná aj na jar. Najmä aj na sebe nechcete mať zbytočne veľa vrstiev oblečenia a chcete sa vonku cítiť príjemne.  Dobrou správou tiež je, že aktuálna ponuka flísových búnd je naozaj štedrá. V ponuke módnych obchodov nájdete bundy na zips, také ktoré sa obliekajú cez hlavu, krátke aj predĺžené strihy, vzorované aj jednofarebné. Na svoje si určite príde každá z vás. Okrem klasických farieb sa nebojte vyskúšať aj vzory. Na jar sú veľmi dobrou voľbou kvety. Pripomenú vám totiž že zima je už pomaly preč a prichádza slnečná jar.

Vesta

Ďalší kúsok, ktorý počas jarných pobytov v prírode istotne oceníte je vesta. Vesta sa výborne vrství a je vhodná najmä na tie dni kedy sú slnečné lúče ešte trošku pichľavé. Teda keď slniečko síce svieti ale vonku ešte nie je úplne teplo. Ak si však dáte napríklad na flísovú bundu teplú vestu, neprekvapí vás ani náhle ochladenie. Vestu využijete aj na jar a jeseň. Nosiť sa dá na svetre, mikiny, ale aj kožené či rifľové bundy. Zo strihov je veľmi obľúbená vesta s kapucňou, ktorá zabezpečí, že vás neprekvapí ani dážď. Ženy takisto preferujú dlhšie strihy, ktoré sú zase obľúbené počas prvých jarných dní. Krátka vesta je výborná na túry a prechádzky. Výber vzorov a materiálov je na vás, dobrou radou však ostáva vybrať si takú vestu, ktorá je pre vás najuniverzálnejšia, teda ju hravo skombinujete s čímkoľvek z vášho šatníka.

Prešívaný kabát

Prešívaný kabát nie je v móde žiadnou novinkou. Posledné sezóny však tento kus funkčného oblečenia zažíva svoj veľký návrat. Z „prešívákov“ sa stali trendy kabáty a ženy ich čoraz častejšie zaraďujú do svojich šatníkov. V kurze sú farby ako zelená, hnedá a béžová. Ak sa chodíte prechádzať večer a po tme, výbornou voľbou je reflexná prešívaná bunda, ktorá zabezpečí že budete vidieť za každých okolností. Pokojne stavte aj na farby, modrá a fialová sú v prípade prešívaných búnd veľmi obľúbené. Zo strihov dominujú krátke bundy bez kapucne aj dlhšie strihy s kapucňou ktoré sú praktickou voľbou do prírody.

Funkčné nohavice

Ak rada chodievate do lesa, či na prechádzky okolo jazier a riek, určite ste prišla na to, že tepláky a blato nie sú vždy najšťastnejšou voľbou. Avšak existuje riešenie! Športové nohavice z polyamidu či polyuretánu na seba tak nenaviažu špinu a navyše sú vode- odolné. Môžete sa teda v jarnom blate pokojne aj vyváľať. Ďalšou varintou sú športové legíny. Tie zväčša udržujú telo v teple, preto sú vhodné napríklad na beh v exteriéry. Oceníte ich aj pri dlhých prechádzkach. A ak predsa len vonku bude ešte veľká zima na športové legíny stačí obliecť obľúbené tepláky a bude vám určite príjemne teplúčko.

Fotografie: Cellbes.sk