Páni, trápi vás bolesť panvového dna? Poznáme riešenie

Vyšší vek často so sebou prináša aj rôzne zdravotné problémy. A ak si myslíte, že ešte „máte čas“ riešiť takéto veci, zbystrite pozornosť! Sú problémy, ktoré sa môžu objaviť už pred 40. rokom života!

Tento problém vás môže prekvapiť veľmi skoro

Jedným z takýchto problémov je aj chronická bolesť panvového dna. Tá sa prejavuje nielen bolesťou v oblasti panvy, ale aj problémami s močením bez dôkazov infekcie a sú pacienti, ktorí v súvislosti s týmto problémom hovoria aj o erektilnej dysfunkcii. Najviac pánov sa možno preľaklo práve pri poslednom spomínanom prejave bolesti panvového dna, ale príjemné rozhodne nie sú ani zvyšné prejavy.

Dôležitejšie však je, že bolesť panvového dna nemôžeme označiť za „stareckú“ chorobu. Môže sa vyskytnúť u mužov v akomkoľvek veku, ale najčastejšie je to už medzi 35.-45. rokom života. A aké má príčiny? Tie môžu byť rôzne. Zápaly, úrazy, ochabnutosť svalovo-väzivového aparátu, neuropsychické problémy, či sexuálna hypoaktivita, ale aj hyperaktivita.

Problému sa nezbavíte po prvej návšteve lekára, ale nebude to dlho trvať

Ak trpíte týmto problém, najviac vás bude určite zaujímať riešenie. Nie, nie je to ako nachladnutie, že budete chvíľu nosiť teplejšie pánske bundy a prejde to. Bez návštevy lekára, konkrétne urológa, sa nezaobídete. Ten vám môže odporučiť terapiu fokusovanou rázovou vlnou. To je bezbolestná a neinvazívna liečba, pri ktorej sa spomínané fokusované rázové vlny aplikujú na kalcifikované jazvy prostaty a na spúšťové body bolesti panvového dna.

Tieto kalcifikáty sú po pôsobení rázových vĺn jednoduchšie odstránené imunitným systémom. Vedľajšie účinky po takomto zákroku nehrozia, ale vyžaduje si mieru trpezlivosti, problém totižto nezmizne ihneď. Takáto liečebná kúra sa poskytuje v 4 ambulantných sedeniach.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Kostiantyn Voitenko / Shutterstock.com