D-Link vylepšuje svoj najpredávanejší rad bezpečnostných kamier Vigilance

Spoločnosť D-Link ohlásila kompletnú aktualizáciu svojou populárneho radu bezpečnostných kamier Vigilance. Nové kamery pre ochranu interiéru aj vonkajšieho prostredia majú rozlíšenie až 4K Ultra HD a sú ideálne pre malé a stredné firmy, ale aj pre veľké podniky, ktoré hľadajú profesionálne riešenie za mimoriadne výhodnú cenu.

Inovovaný rad Vigilance obsahuje vnútorné/vonkajšie dome (kopulovité) a bullet (valcové) kamery s 8Mpx, 4Mpx alebo 2Mpx snímačom a rozlíšením až 3840×2160, 2592×1520 alebo 1920×1080 pixelov. Kamery s 8Mpx rozlíšením majú motorizovaný varifokálny objektív 3,3 až 12 mm, ktorý umožňuje vzdialene za chodu meniť uhol záberu. Štvornásobný optický zoom dovoľuje priblížiť snímané objekty pri zachovaní vysokej kvality obrazu. Kamery s 4Mpx a 2Mpx rozlíšením sú osadené fixným objektívom s ohniskovou vzdialenosťou 2,8 mm a poskytujú široký uhol záberu 100° alebo 106,8°. Podpora kódovania H.265 / HEVC (High Efficiency Video Coding) u všetkých modelov v rade znižuje nároky na potrebnú šírku pásma siete a umožňuje ukladať viac hodín záznamu bez straty kvality alebo rozlíšenia obrazu.

Všetky kamery majú odolnú konštrukciu voči poveternostným vplyvom, stupeň krytia IP66 a široký rozsah prevádzkových teplôt od -30°C do 50°C, takže sa dajú inštalovať aj v náročných klimatických podmienkach. Kamery typu dome ponúkajú navyše ochranu pred útokmi vandalov vďaka krytu odolnému proti fyzickému poškodeniu až do stupňa IK10.

Kamery vybavené schopnosťou nočného videnia na dlhé vzdialenosti až do 30 metrov dokážu zabezpečiť nepretržitý dohľad aj v úplnej tme. Ďalšie funkcie na vylepšenie kvality obrazu, ako sú redukcia 2D/3D šumu a snímanie v širokom kontrastnom pomere (WDR), ich predurčujú pre nasadenie v prostrediach s náročnými svetelnými podmienkami, ako sú sklady alebo vchody budov. Vysoko citlivé snímače obrazu s podporou funkcie LowLight+ umožňujú kamerám vidieť farebne i pri extrémne slabom osvetlení. Rad Vigilance má tiež integrovanú podporou PoE podľa štandardu 802.3af, čo uľahčuje inštaláciu kamier vďaka možnosti sieťového pripojenia a napájanie jediným štandardným sieťovým káblom.

Ako doplnok radu Vigilance ponúka D-Link širokú škálu riešení pre nahrávanie a správu videozáznamov. Bezplatný VMS dohľadový softvér D-ViewCam (DCS-100) umožňuje obslúžiť záznam až 64 kamier. Softvér D-ViewCam Plus (DCS-250) má tiež funkciu Intelligent Video Analytics na detekciu prítomnosti objektu v strážené zóne alebo prekročenie stanovenej hranice a zvláda tiež počítanie osôb alebo vozidiel. Nový 16-kanálový H.265 PoE sieťový videorekordér JustConnect (DNR-4020-16P) je komplexné riešenie typu „všetko-v-jednom“ so vstavaným PoE prepínačom na pripojenie a napájanie až 16 kamier. Toto samostatne fungujúce zariadenie obsahuje 2 pozície pre pevné disky a podporuje USB myš/klávesnicu a súčasné pripojenie HDMI a VGA monitorov, takže pre jeho použitie nie je potrebný žiadny počítač.

Vďaka podpore protokolu ONVIF možno kamery radu Vigilance použiť aj s prvkami kamerových systémov od iných výrobcov, ako sú VMS dohľadové aplikácie, NVR sieťové rekordéry alebo sieťové úložiska NAS. Kamery D-Link radu Vigilance sú už v ČR a SR dostupné prostredníctvom siete IT predajcov, inštalačných firiem a systémových integrátorov.