Jednoduché tipy a triky, ako si presvetliť a prevzdušniť interiér domácnosti

Domácnosti zahltené veľkým množstvom nábytku a dekorácií neposkytujú dokonalé prostredie na oddych. Žijeme v uponáhľanej dobe a práve preto chceme mať v domácnosti len to, čo nutne potrebujeme. Ak uvažujete nad tým, že by ste si presvetlili a prevzdušnili interiér domácnosti, máme pre vás jednoduché tipy a triky, ako na to.

Vytrieďte dekorácie

Prvým krokom k úspešnému prevzdušneniu interiéru je vytriedenie dekorácií. Máte plné police rôznych dekorácií? Skúste ich obmedziť na minimum, poprípade ich všetky niekomu podarujte a kúpte si pár jednoduchých nadčasových, ktoré nie sú náročné na údržbu a spĺňajú prvky minimalizmu. Práve minimalizmus vám totiž pomôže nielenže prevzdušniť interiér domácnosti, ale ho aj presvetliť.

Zainvestujte napríklad do nových dizajnových stojacich lámp. Umiestňujte ich blízko elektrických zásuviek, ideálne vedľa sedačky, do čítacieho kútika, či ku posteli.

Odporúčame dizajnové lampy v svetlom prevedení.

Biely kusový koberec do obývačky, či spálne

Ak sa zameriate hlavne na obývačku a spálňu, presvetliť interiér týchto dvoch miestností môžete s pomocou bieleho kusového koberca. Do spálne môžete vybrať malé okrúhle dlhovlasé koberčeky, do obývačky zase môžete zvoliť biely krátkovlasý koberec, poprípade koberec v kombinácii bielej, smotanovej a svetlej sivej.

Takéto koberce perfektne ladia k štýlovej podlahe Herringbone. Podlahy Herringbone sú nové podlahy, ktoré si zamilovali predovšetkým milovníci retro a škandinávskeho štýlu. Pripomínajú klasické drevené parkety rybia kosť, ktoré boli obľúbené pred rokmi.

Svetlé závesy

Závesy po zem prevzdušňujú miestnosť. Sú dekoračným prvkom, ktorý aj napriek tomu, že dominuje stene s oknami, nijakým spôsobom z miestnosti neukrajuje.

Odporúčame zvoliť jemné vzdušné svetlé závesy. Opäť odporúčame bielu, smotanovú, alebo napríklad aj slonovinovú. Nemusíte sa báť ani svetlej sivej, či jemnučkých pastelových farieb. V pastelových farbách ale musíte mať viac bytového textilu – dekoračné vankúše, posteľné obliečky atď.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Archi_Viz   / Shutterstock.com