Ako posilniť partnerský vzťah a vyhnúť sa kríze?

Viaceré partnerské vzťahy prechádzajú v tomto období krízou. Čiastočne za to môže izolácia a minimálny sociálny kontakt. Ak však krízou neprechádzate, ale chcete sa jej v budúcnosti vyhnúť, je treba na vzťahu neustále pracovať.

Viac spolu komunikujte z očí do očí

V dobe sociálnych sietí partneri čoraz častejšie komunikujú práve prostredníctvom nich. Treba si však uvedomiť, že takáto komunikácia v podstate zabíja vzťah. Páry sa v reálnom čase nevedia porozprávať a všetky problémy a komunikáciu riešia výhradne cez sociálne siete.

Ak chcete posilniť svoj partnerský vzťah a vyhnúť sa kríze, viac spolu komunikujte z očí do očí.

Životný partner by mal byť pre vás najlepším priateľom a práve jemu by ste sa mali zdôveriť so všetkými problémami, zážitkami, túžbami.

Keď sa vo vašom vzťahu objaví zdravotný problém, musíte spolu držať, aj keď môže ísť „len“ o problémy s erekciou, žalúdočné ťažkosti a pod.

Nájdite si spoločné záujmy

Kríze sa vyhnete práve vtedy, keď okrem zlepšenia komunikácie si nájdete aj spoločné záujmy. Každý jeden z vás by mal mať záľuby, ktorým sa bude venovať samostatne, ale vždy je dobré mať aj spoločné záujmy. Môže to byť turistika, môže to byť cvičenie, ale môže to byť aj pozeranie seriálov, kedy váš partner bude mať oblečené pánske tepláky a vy svoje obľúbené dámske.

Ak chcete posilniť partnerský vzťah a vyhnúť sa kríze, okrem zlepšenia komunikácie a nájdenia si spoločných záujmov je veľmi dôležité naučiť sa riešiť konflikty. Výmena názorov je vo vzťahu normálna a hovoriť, že vy máte dokonalý vzťah bez hádok by bolo trúfalé.

Riešenie konfliktov musí byť založené na kompromise. Riešenie problému musí vyhovovať obom stranám.

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: fizkes / Shutterstock.com