Vyskúšajte osviežujúce ovocné drinky aj ľahkú nepečenú tortu

Leto sa prehuplo do svojej druhej polovice a konečne to vyzerá na poriadne vysoké letné teploty. Nezabudnite na pravidelné dopĺňanie tekutín, každý pohár s vodou či limonádou sa dá predsa krásne vyšperkovať. A ani milovníci sladkého sa nemusia báť, ľahké nepečené torty potešia malých aj dospelých. Neveríte? Vyskúšajte naše tipy na letné osvieženie s Haribo!

Júlové teploty síce nevystúpili príliš vysoko, ale podľa meteorológov to aspoň vyzerá na horúci august. V lete treba myslieť na pravidelný pitný režim. Smäd najlepšie zaženie voda, ale deti určite ocenia aj trochu kreativity. Čo tak napríklad osviežujúci drink z čerstvých či mrazených jahôd s originálnym zdobením?

Osviežujúci letný jahodový drink

Ingrediencie:

1 l perlivej vody

450 ml neperlivej vody

50 ml citrónovej šťavy (cca 2–3 citróny)

50-100 g krupicového cukru

200 g čerstvých alebo mrazených jahôd

10 väčších lístkov medovky

jahodové a jablkové Haribo Balla Stixx

medovka, čerstvé jahody a citrón na ozdobenie

Postup:

  1. Cukor zmiešajte s 200 ml vody a zahrievajte, kým sa nerozpustí. Zložte z ohňa, do hrnca pridajte lístky medovky a nechajte vychladnúť.
  2. Jahody rozmixujte s 250 ml vody. Ak použijete mrazené jahody, tak nimi drink krásne vychladíte.
  3. Pripravte si veľký džbán. Z cukrovej vody vyberte listy medovky a prelejte do džbánu. Do toho pridajte aj rozmixované jahody s vodou, citrónovú šťavu a perlivú vodu.
  4. Pridajte ľad, premiešajte a rozlejte do pohárov. Každý pohár ozdobte medovkou a plátkom citrónu, prípadne aj na kúsky nakrájanými čerstvými jahodami. Do každého pohára naaranžujte aj niekoľko Haribo Balla Stixx a hneď podávajte.

 

Čo by to bolo za prázdniny bez sladkých dezertov? V horúcom lete, skôr než čokoládové a maslové torty, ktoré môžu pôsobiť ťažko a rýchlo sa roztekajú, ocení celé vaše okolie ľahké nepečené torty. Tie sa podávajú chladené a možno ich doplniť akýmkoľvek obľúbeným ovocím. Skúste tortu navyše obohatiť o cukríky Haribo, úspech tak bude zaručený!

Nepečená tvarohová torta s ovocím a Tropifrutti

Ingrediencie:

1 kg polotučného tvarohu

100–150 g cukru (alebo 2 veľmi zrelé banány)

200 g dlhých cukrárskych piškót

100 g guľatých detských piškót

200 g ovocia podľa chuti (jahody, maliny, ananás)

Haribo Tropifrutti

Postup:

  1. Tvaroh dajte do misky robota a pridajte cukor. Najskôr len 100g a vyskúšajte, či vám vyhovuje chuť krému. Môžete pridať aj viac cukru, ale v kombinácii s ovocím to väčšinou nie je nutné. Krém je možné osladiť napríklad aj medom alebo dvoma zrelými rozšľahanými banánmi.
  2. Nasaďte metličku na šľahanie a vymiešajte krém.
  3. Pripravte si otváraciu tortovú formu s priemerom maximálne 18–19 cm. Kto má väčšiu formu, musí pridať ešte 500g tvarohu.
  4. Dno formy vyložte kolieskom vystrihnutým z papiera na pečenie, aby sa vám potom s tortou lepšie manipulovalo. Formu zavrite a na dno s papierom na pečenie vyskladajte guľaté piškóty. Okolo formy naukladajte dlhé cukrárske piškóty tak, aby pocukrovaná strana bola z vonkajšej strany torty. Piškóty ukladajte postupne a vždy ich zaistite lyžicou krému, aby nepadali. Ukladajte jednu vedľa druhej.
  5. Keď bude celý obvod torty obložený piškótami, pridajte do formy ešte trochu krému a uhlaďte prvú vrstvu. Na tú naskladajte vrstvu ovocia nakrájaného na plátky.
  6. A takto postupujte ďalej. Na vrstvu ovocia pôjde krém, potom ďalšia vrstva guľatých detských piškót, zase vrstva krému, vrstva ovocia, vrstva krému a úplne navrch vrstva piškót. Nevrstvite až k hornému okraju piškót, nezabudnite, že ešte príde vrstva Haribo. Tortu zakončenú vrstvou piškót dajte vychladiť cez noc do chladničky.
  7. Pred podávaním zložte okraj tortovej formy a tortu presuňte na podnos. Okolo torty pevne uviažte širšiu mašľu. Je to ozdoba, ktorá ale zároveň drží tortu pekne pohromade. Tesne pred podávaním na vrch torty nasypeme cukríky Haribo Tropifrutti. Pekne ich upravte a servírujte.