Nesmrteľné pásiky sú opäť IN!

Pásiky boli naposledy v móde v šesťdesiatych rokoch, ale keďže sú nesmrteľným trendom vracajú sa do módy opäť aj tento rok. Túto jar si užívajú pozornosť vo výrazných podobách, sú hravé, elegantné aj sofistikované. Nosia sa široké, úzke, čierno-biele, farebné, vodorovné i horizontálne. Stačí si len vybrať. 

Správna voľba

Vraví sa, že pásiky nie sú na každú postavu, no ak si zvolíte správny strih, dĺžku a šírku, tak sa vôbec nemusíte báť toho, že vás pásiky budú rozširovať. Práve naopak. Pri správnom výbere si môžete byť istá, že rafinovane zakryjete svoje nedostatky a zvýrazníte prednosti. Vo všeobecnosti stále platí, že čím tenšie a hustejšie pásiky, tým viac objemu postave pridáte. Naopak hrubé pásiky a voľnejší strih sú vhodné aj pre plnšiu postavu. Zároveň je známe, že vertikálne pásiky zoštíhľujú, preto, ak máte plnšie tvary, zvoľte radšej túto variantu. Štíhlejšie ženy zasa môžu siahnuť aj po horizontálnych pásikoch na oversize kúskoch, v ktorých budú vyzerať trendy.

Módna inšpirácia

Dlho boli pásiky vnímané len ako dovolenkový či výletný look, no dnes sa objavujú na mólach svetových návrhárov a v šatníkoch všetkých módnych maniačok. Sú variabilné, hodia sa k denimu, pleteným materiálom, čipke, koži, no tento rok sa budú určite kombinovať aj navzájom. Modré so zelenými, červené s bielymi, vertikálne s horizontálnymi a úzke so širokými. Predstavivosti sa medze nekladú. Veľmi efektne pôsobí aj ich kombinácia s inými geometrickými vzormi či s kvetinovým vzorom. Pásiky v čierno-bielom prevedení patria ale stále medzi obľúbené a hlavne nadčasové. Túto sezónu sa budú nosiť na hravých kompletoch, šatách ale aj štýlových topoch, ktoré hravo skombinujete s čiernymi nohavicami, alebo elegantným kostýmom. Okrem čierno-bielej klasiky vyskúšajte pruhy aj vo farebnejšej kombinácii. Napríklad hravý, žltý top s pásikmi oživí akýkoľvek jarný outfit.

Pásiky na každú príležitosť

Už nejaký ten čas si všímame popularitu nohavíc s postranným pásikom zväčša v kontrastnej farbe. Tento trend môžeme vidieť nielen na teplákoch ale aj na  elegantných nohaviciach do spoločnosti. Nie je preto žiadnym prekvapením, že sa v dámskom šatníku opäť objavili nohavice s pásikmi. Pásikavý top či sako sú zase výbornou voľbou aj v situácii kedy v rýchlosti neviete, čo na seba. Ľahko ich dokombinujete so zvyškom outfitu a či už k nim zvolíte základné kúsky alebo elegantnejšie modely, vždy budete pôsobiť štýlovo. Oversize saká a  topy je ideálne kombinovať s úzkymi nohavicami či džínsamu. Crop topy zasa vyniknú so sukňami midi dĺžky áčkového strihu alebo aj dlhými sukňami.

Čierno-biele, sivé a či tmavomodré pásikavé šaty sa veľmi dobre kombinujú s výraznou farbou. Na jar preto môžete takýto outfit dokombinovať  so žltou, striebornou, alebo červenou farbou. Pamätajte že pásiky sa kombinujú vždy len s jednou výraznou farbou, inak by výsledný outfit pôsobil prekombinovane. Pri pásikavom vzore musíme byť obozretné aj pri výbere doplnkov, ktoré je potrebné vyberať s citom, pretože hranica medzi štýlom a gýčom je niekedy veľmi tenká. No nič nepokazíte, ak si k pásikavému modelu vezmete kvalitnú kabelku, jemné minimalistické šperky alebo výrazné topánky. Popusťte teda túto jar pokojne uzdu svojej fantázii a prekvapte nápaditým pásikavým outfitom.

 

Il. fotografia: pinterest.com
Galéria: Twinset, VERO MODA, Cellbes