Oblečte sa v štýle módnej ikony: Coco Chanel

Zakladateľka fenomenálnej značky Chanel, ktorá je symbolom luxusu udáva tón svetovému módnemu priemyslu už od polovice 20. Storočia. Okrem toho, že priniesla nezabudnuteľný chanelovský kostým a malé čierne šaty, oslobodila ženskú siluetu a do dámskych šatníkov pridala prvky pánskej módy. Coco spôsobila revolúciu v módnom priemysle a právom bola nazývaná Kráľovná módy. Inšpirovali sme sa jej nezameniteľným štýlom, ktorý si môžete túto sezónu osvojiť aj vy.

Kostým ako základ

Nie veľa módnych kúskov prežilo skúšku časom tak dokonale, ako klasický tvídový kostým Chanel. Kultová dvojdielna súprava, ktorú návrhárka Coco  Chanel predstavila v 20. rokoch 20. storočia sa stala symbolom módy a aj reprezentáciou štýlovej a elegantnej ženy. Tvíd je výrazný, štrukturovaný materiál, ktorý vyzerá skvele aj v podobe samostatného kabátika, saka či svetríka. Chic chanel look dosiahnete najmä kratším sakom alebo naopak dlhším kabátikom, ktoré sú tiež horúcim trendom tejto sezóny.

Pánske prvky

Jedným zo základných kúskov, ktorý bude klenotom vo vašom šatníku je sako v pánskom štýle. Košele či nohavice, ktoré sú naoko totožné s klasickými  pánskymi strihmi, krásne dotvoria zvyšok outfitu. Ak si chcete, ako Coco, zachovať jemnú ženskosť, môžete outfit skombinovať s jemnejšími materiálmi akými sú napríklad hodváb alebo čipka a pridať detail v podobe krásnych perál. K nohavicovému kostýmu sú ideálne lodičky, poprípade mokasíny, ktoré takisto veľmi štýlovo dotvoria tento, inak veľmi ženský, pánsky look

Ikonické šaty

V roku 1926 Coco Chanel prvýkrát predstavila svetu módu malé čierne šaty. Boli úzke, bez prestrihaného pása s dĺžkou kúsok pod kolená. Malé čierne šaty sa stali nesmrteľnými a rovnako tak urobili nesmrteľnú značku Chanel, pretože boli prejavom zdržanlivosti a elegancie. Až neskôr, v roku 1961 sa svet  zamiloval do malých čiernych šiat, ktoré svetu predstavila krásna a štýlová Audrey Hepburn ako Holly vo filme Raňajky u Tiffanyho. Tieto šaty navrhol Hubert Givenchy a Audrey ich zdôraznila perlami, slnečnými okuliarmi, vlasmi vyčesanými do drdolu a vlastnou eleganciou a šarmom. Givenchy tak udal v móde smer rovnako tak, ako ho Coco Chanel  v rokoch dvadsiatych. Dnes sú malé čierne šaty stále rovnako populárne, pretože ich vždy môžete prispôsobiť súčasným trendom. Sú rôznorodé a multifunkčné, sú vyjadrením osobného prejavu a individuality. Môžu ich nosiť ženy každého veku a každej veľkosti. Či už idete do práce alebo na prvé rande, sú jednoznačne ideálnou voľbou.

Il.fotografia: pinterest.com

Galéria: Twinset, VERO MODA, Cellbes, mClasse – Marc Cain, mClasse – Riani, mClasse – Airfield