Axis uvádza nové IP reproduktory

Spoločnosť Axis Communications rozšírila portfólio produktov pre IP audio systémy o dva nové reproduktory. Oba umožňujú reagovať na incidenty detekované kamerami prostredníctvom hlasovej výstrahy a efektívne tak odstrašiť potenciálneho páchateľa. Kým reproduktor AXIS C1410 zapadne skôr do menších interiérov, megafón AXIS C1310-E je pripravený aj pre vonkajšie použitie.

Sieťové reproduktory AXIS C1410 a AXIS C1310-E ponúkajú rozšírenie bezpečnostných systémov o veľmi účinný zvukový prvok. Priame oslovenie narušiteľa totiž zvyčajne funguje ako spoľahlivý varovný prvok. Varovanie je možné do reproduktorov hlásiť naživo alebo možno využiť vopred nahraný záznam. Samozrejmosťou je aj možnosť využitia reproduktorov pre všeobecné hlásenia, či prehrávanie hudobného podkladu.

Ďalším spoločným rysom oboch noviniek sú otvorené štandardy, na ktorých sú reproduktory Axis postavené. Tak je možné ich ľahko integrovať s inými systémami, ako sú napr. VoIP telefóny alebo IP kamery a systémy na analýzu priamo spoločnosti Axis alebo ďalších výrobcov.

Sieťový mini reproduktor AXIS C1410

Chytrý sieťový mini reproduktor AXIS C1410 je navrhnutý tak, aby nenápadne zapadol aj do menších priestorov. Reproduktor rozširuje funkcionalitu bezpečnostných systémov o živé hlasové správy, ktorými môžu používatelia reagovať na to, čo sa práve deje. V prípade potreby tak reproduktor prehrá vopred pripravenú hlasovú nahrávku, alebo spustí zvuk alarmu, aby upozornil bezpečnostný personál.

Reproduktor však môže slúžiť aj na zvýšenie komfortu – jeho prostredníctvom sa dá ponúknuť rada, pomoc či navigácia. Vďaka malej flexibilnej konštrukcii a cenovej dostupnosti je reproduktor AXIS C1410 optimálnou cestou na zabezpečenie zvukového pokrytia objektu vo všetkých jeho kútoch a reálne tak možno zvýšiť účinnosť zabezpečenia.

Kľúčové vlastnosti:

  • Jednoduchá integrácia do systémov IP videa, kontroly prístupu a VoIP
  • Cenová dostupnosť a široké možnosti audio pokrytia
  • Vstavaný, predkonfigurovaný procesor na spracovanie digitálneho signálu (DSP) zaisťuje vždy zreteľné hlasové správy a to aj ihneď po vybalení z krabice
  • Vzdialené testovanie stavu – vždy si viete overiť, že reproduktory fungujú
  • Vstavaná pamäť na ukladanie vopred nahraných zvukových správ alebo alarmov
  • Vstavaný senzor PIR na detekciu pohybu

Vonkajší sieťový „tlampač“ AXIS C1310-E

AXIS C1310-E je ideálny pre vonkajšie použitie, odolá totiž teplotám od -40 až do +60°C. Rovnako ako novinka vyššie je aj tento sieťový reproduktor postavený na otvorených štandardoch, čo zaisťuje jednoduchú integráciu s inými systémami, a ponúka flexibilnú konštrukciu pre jednoduchú inštaláciu.

Kľúčové vlastnosti:

  • Jednoduchá integrácia do systémov sieťového videa, kontroly prístupu a VoIP
  • Prevádzka v teplotách v rozmedzí -40 a +60°C
  • Vstavaný, predkonfigurovaný procesor na spracovanie digitálneho signálu (DSP) zaisťuje vždy zreteľné hlasové správy, aj ihneď po vybalení z krabice
  • Vzdialené testovanie stavu – vždy viete, že reproduktory fungujú
  • Dva vstavané univerzálne vstupy/výstupy (GPIO)

Obe novinky prídu na trh v 1. štvrťroku 2020.