Axis uvádza mimoriadne citlivú kameru s 4K rozlíšením a objektívom Canon

Spoločnosť Axis Communications predstavuje jedinečnú sieťovú kameru, ktorá kombinuje rozlíšenie 4K s ultracitlivým 4/3“ obrazovým snímačom pre výnimočnú citlivosť na svetlo a forenznú kvalitu obrazu prakticky pri akejkoľvek scéne.

Výkonná a robustná sieťová kamera AXIS Q1798-LE so 4-násobným zoomom a objektívom Canon spĺňa štandardy IP66, IP67 a IK10 a znesie extrémne teploty v rozsahu od -40 do 60°C. Okrem posilneného zabezpečenia, zahŕňajúceho napríklad podpísaný firmware a bezpečné spúšťanie, využíva aj technológiu Axis Lightfinder 2.0 pre ešte vyššiu svetelnú citlivosť, verné farby aj pri takmer úplnej tme a ostrejšie vykreslenie predmetov v pohybe. K vstupno-výstupným portom možno pripojiť zariadenie spúšťajúce alarmy alebo iné akcie a monitorovaný vstup odošle oznámenie aj v prípade výpadkov pripojenia.

Kľúčové prvky:

•          Rozlíšenie 4K / 10 MPx
•          Ultracitlivý obrazový snímač
•          Objektív Canon s rozsahom ohnísk 12–48 mm
•          Technológia Axis Lightfinder 2.0
•          Technológia Axis Zipstream s podporou štandardov H.264/H.265

Vďaka podpore napájania PoE a redundantného jednosmerného zdroja sa táto 4K kamera ľahko inštaluje a bezpečne uchováva dáta aj pri výpadkoch prúdu. Technológia Axis Zipstream s podporou štandardov H.264 a H.265 navyše dramaticky znižuje požiadavky na šírku pásma a veľkosť dátového úložiska. Odpadá tiež potreba drahého osvetlenia – so zabudovaným infračerveným prísvitom je možné zabezpečiť nerušivý dohľad aj v úplnej tme aj na vzdialenosť viac ako 50 m (v závislosti na snímanej scéne). Kamera AXIS Q1798-LE sa začne dodávať prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v októbri 2019.

Kvalitu záberov z tejto jedinečnej kamery môžete posúdiť vo videu: