Špeciálna kamera na snímanie ŠPZ

Axis Communications uvádza novú pevnú sieťovú kameru AXIS Q1700-LE, vytvorenú špeciálne na snímanie jasných a ostrých záberov potrebných na rozpoznávanie EČV (evidenčného čísla) vozidiel pohybujúcich sa rýchlosťou až 130 km/h (81 mph).

Nová kamera AXIS Q1700-LE zaistí snímanie s hustotu pixelov potrebnou pre identifikáciu EČV rýchlo sa pohybujúcich vozidiel v jednom jazdnom pruhu až do vzdialenosť 100 m (328 ft) počas dňa alebo do 50 m (164 ft) v noci. Pre nočné zábery z väčšej vzdialenosti je navyše k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo IR-LED prísvit AXIS T90D20, ktorý rozšíri dosah kamery až do 100 m (328 ft). Kamera je kompatibilná s aplikáciou AXIS Camera Station. Pre samotné rozpoznávanie a analýzy záznamu alebo živého obrazu možno použiť riešenia tretích strán od väčšiny dodávateľov na trhu, nech už ide o software inštalované na serveroch alebo priame analytické aplikácie v kamere.

AXIS Q1700-LE je navrhnutá pre nasadenie do náročného vonkajšieho prostredia a preto má robustnú konštrukciu s vysokou odolnosťou voči poveternostným vplyvom. Kamera má predĺžený kryt (štít weathershield) a poskytuje ochranné krytie triedy IP66, NEMA 4X a IK10, takže odolá hurikánu a vetrom o sile až do 60 m/s (134 mph). Decentná farebná kombinácia v sivej farbe s čiernym kryt sa skvele hodí do každého dopravného prostredia.

Medzi kľúčové vlastnosti patria:

  • Vynikajúce a ostré snímky poznávacích značiek vozidiel vo dne i v noci
  • Zábery EČV vozidiel pohybujúcich sa rýchlosť až 130 km/h
  • Snímanie až do 100 m
  • Rozsiahla podpora softvéru tretích strán
  • Robustný dizajn pre drsné poveternostné podmienky

Pre optimalizovaný výkon, čo najjednoduchšiu inštaláciu a nastavovanie, obsahuje kamera vstavaného asistenta snímania poznávacích značiek vozidiel, ktorý automaticky upravuje parametre obrazu na základe výšky a vzdialenosti inštalácie od vozidla a ich očakávanej rýchlosti. Je tak oveľa jednoduchšie nastaviť a nainštalovať viac kamier v jednom mieste, aby ste podľa potreby pokryli ďalšie jazdné pruhy. Nová kamera AXIS Q1700-LE bude k dispozícii prostredníctvom siete distribučných partnerov Axis od augusta 2019.