Tipy na jarné vrstvenie

Jarné počasie je veľmi nevyspytateľné. Rána bývajú chladné a počas dňa sa kedykoľvek spustí dážď alebo naopak, ukáže sa slniečko a vystúpia letné teploty. Ak práve preto každé ráno stojíte pred otvorenou skriňou a premýšľate, ako sa vhodne obliecť, naša rada znie – vrstvite! Vďaka vrstveniu sa budete cítiť príjemne a navyše budete pôsobiť sviežo a štýlovo.

Základné pravidlá

Pri skladaní jarného outfitu je dôležité siahať po takých kúskoch, ktoré sú tenké a nepridajú opticky zbytočne na objeme. Iste, dá sa pracovať aj s hrubým štrikovaným kardigánom alebo teplou košeľou. To si však radšej nechajte na zimu. Takéto materiály budú pri niekoľkých vrstvách pôsobiť ťažkopádne a zbytočne vám pridajú na váhe.

Dôležité je, aby jednotlivé kúsky spolu ladili, ale zároveň, aby fungovali aj samostatne, keďže si ich budete počas dňa vyzliekať. Ďalšou zásadou je, že vrchné vrstvy by mali byť voľnejšieho strihu, aby bol výsledný efekt prirodzený a ležérny. V neposlednom rade treba pozerať na kvalitu a typ materiálov. Ak sa raz rozhodnete pre tričko alebo košeľu z kvalitných prírodných materiálov, nekombinujte ich so 100% umelinou.

Kľúčové kúsky

Chcete vyzerať štýlovo? Zamerajte sa vždy na jeden kľúčový kúsok.
Ak potrebujete v práci dodržiavať dress code, pravdepodobne si často obliekate košeľu. Pokiaľ k nej nevyhnutne nemusíte nosiť sako, trendový vzhľad dosiahnete košeľou voľnejšieho a dlhšieho strihu v kombinácii s kratším tenkým svetríkom. Dnes už neplatí, že vrchná vrstva musí byť dlhšia ako tá spodná.

Mnohé dámy rady nosia šaty, ale v chladnejšom období ich často nevyťahujú zo skrine. Hlavným dôvodom je, že sa do nich jednoducho nevedia teplo obliecť. Dať na šaty sveter alebo sako? Často sa nehodí ani jedno. Premýšľali ste však, že vrstviť môžete pod šatami? Hrubšie pančuchové nohavice a tielko sú samozrejmosťou, ale pokojne si oblečte aj rolák, body, košeľu či tričko. Najvhodnejšie na to sú šaty bez rukávov. Nesmú byť tiež príliš obtiahnuté, aby sa vám pod ne niečo zmestilo. Vrstvenie šiat bude po minuloročnom úspechu „in“ aj v lete.

Veľmi praktickým jarným kúskom v šatníku je dlhá kardigánová vesta. Využijete ju k elegantným nohaviciam, rifliam, krátkej sukni, ale aj k šatám. Dodá šmrnc a zahreje. Ak ju navyše skombinujete s krátkou koženou bundou, budete pôsobiť mladšie. Móda je jednoducho hra, a preto sa nebojte skúšať. Nahliadnite do ponuky značky F&F a uvidíte, že vás vrstvenie bude baviť. Viac na www.F-F.com.