Axis predstavuje novú dvernú stanicu

Spoločnosť Axis Communications predstavuje novú sieťovú dvernú video stanicu AXIS A8207-VE, ktorá umožňuje súčasne kamerový dohľad, komunikáciu s návštevníkmi u dverí a riadenie prístupu pomocou RFID čítačky – to všetko v jedinom, ľahko ovládateľnom zariadení.

AXIS A8207-VE Network Video Door Station kombinuje funkčnú 6 MPx sieťovú kameru s vysoko kvalitnou, obojsmernou audio komunikáciou a vzdialeným riadením prístupu. Má tiež integrovanú RFID čítačku a podporuje video a audio analýzy, ako je detekcia pohybu alebo zvukov, ktoré umožňujú spúšťať nahrávky alebo iné udalosti. Vďaka otvoreným štandardom a s pomocou niekoľkých hardvéro-vých rozhraní je túto dvernú jednotku možné ľahko integrovať s ďalšími systémami a riešeniami, čím pomáha splniť ako súčasné, tak budúce potreby organizácií. Indukčná slučka pre načúvacie prístroje naviac sprístupňuje interakciu ľuďom s poruchou sluchu.

„Som naozaj rád, že do nášho portfólia pribudla stanica AXIS A8207-VE,“ povedal Karl Hill, produktový riaditeľ divízie New Business v spoločnosti Axis Communications. „Umožňuje nám totiž pokryť rad nových aplikácií a vypĺňa medzeru na trhu interkomov, ktoré sú prispôsobené potrebám našich profesionálnych bezpečnostných partnerov a zákazníkov. Napríklad v univerzitnej budove môžu študenti a ďalší návštevníci využiť dvernú stanicu, aby sa dovolali profesorovi, ktorého navštevujú, a aby sa následne dostali dnu. Súčasne môžu bezpečnostní pracovníci používať video z dvernej jednotky ako prirodzenú súčasť kamerového systému, komunikovať s ľuďmi v núdzových situáciách alebo oznamovať všeobecné pokyny.“

V prostredí maloobchodu môže AXIS A8207-VE skvelo poslúžiť pri zadných dverách a nakladacích rampách. Integrovaná čítačka umožňuje zamestnancom vstúpiť na pracovisko bez toho, aby niekto z kolegov musel bežať do zadnej časti obchodu otvárať dvere. Pritom nie je potrebné vytvárať a distribuovať veľa kópií kľúčov, ktoré možno ľahko stratiť alebo odcudziť a môžu tak skončiť v nepovolených rukách. Zavedení dodávatelia môžu mať svoju vlastnú prístupovú kartu alebo PIN, ktoré umožňujú vstup do budovy iba počas pracovných hodín, zatiaľ čo noví, či neznámi dodávatelia uplatnia zvončekové tlačidlo. Zamestnanci potom môžu na volanie odpovedať prostredníctvom bežného stolného telefónu alebo mobilnej aplikácie a udeliť im prístup. Po skončení pracovnej doby často pracovníci obchodu odchádzajú zadnými dverami, niekedy s hotovosťou pre vklad do banky. Dverná stanica je preto vybavená HDMI výstupom, ktorý umožňuje veľmi ľahko pripojiť vnútorný displej so živým náhľadom. Personál si tak môže pred otvorením dverí ľahko overiť či je vchod bezpečný. Zníži sa tým riziko napadnutia a zároveň sa zvýši pocit bezpečia zamestnancov.

Dostupnosť

Sieťová dverná video stanica AXIS A8207-VE bude na Slovensku dostupné od mája 2019 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.