Trápia vás suché a zničené vlasy? Vráťte im zdravie

Problém suchých, lámavých vlasov nie je len záležitosťou leta. Mnohé máme vlasy oslabené aj v zime, kedy na ne útočí chladné počasie a nedostatok vitamínov. Navyše nedostatočná produkcia prirodzeného mazu spôsobuje, že majú slabší ochranný filter, ľahšie sa lámu a trpia nedostatkom lesku. Ako im teda pomôcť? Nič iné ako zvýšená starostlivosť nepomôže.

Umývanie v norme
Napriek tomu, že si suché vlasy nežiadajú zvýšenú frekvenciu umývania, mnohé ženy to nerešpektujú. Tým, že vlasy umývate pričasto ich nasilu zbavujete prirodzenej vrstvy mazu, ktorú si horko ťažko vyprodukovali. Umývajte až vtedy, keď naozaj treba ale dajte pozor na príliš horúcu vodu, pretože rozrušuje vlasový povrch. Vodu používajte vlažnú alebo stredne teplú a nakoniec si ich opláchnite studenou. Vďaka tomu budú vaše vlasy hladké a lesklé

Správne produkty
Správny výber produktov je alfou a omegou, pretože sa starajú o výživu, čistotu a ochranu vlasov. Suché vlasy bez problémov znesú krémovejšie šampóny či kondicionéry, ktoré sa mastným vlasom neodporúčajú, pretože obsahujú množstvo lipidov navyše. Produkty určené pre suché vlasy obsahujú menej vysušujúcich penových látok a vďaka obsahu silikónu sa potom vlasy aj ľahšie vyčesávajú. A pamätajte! Po umytí vlasy nesušte fénom na najvyššej teplote ak ste ich predtým neochránili príslušným produktom.

Zábaly navyše
Minimálne raz to týždňa by ste mali použiť regeneračnú masku alebo zábal na suché vlasy, ktoré dodajú hydratáciu navyše a vlasy posilnia. Tie suché majú sklony k lámavosti a krepovatosti, preto sa o ne treba dôkladne starať. Pokožku hlavy si pravidelne masírujte, zlepší sa tak jej prekrvenie a podporí sa vylučovanie kožného mazu.

Pre krásne vlasy je dôležitá nielen starostlivosť zvonka, ale aj zvnútra. Čiže je dôležitý nielen výber správnych produktov ale aj výber správnych potravín bohaté na vitamíny a minerálne látky ako orechy, ryby a rôzne semienka. Taktiež môžete siahnuť po výživových doplnkoch vo forme tabliet, a to po vitamínoch skupiny B, C a E, ktoré dodajú vašim vlasom potrebné látky. Vaše vlasy sa vám rozhodne odvďačia .

 

Fotografie: Beautysecret.sk, Ziaja