Rakytník tibetský – unikátna vitamínová bomba

Imunita oslabená nedostatkom slnečných lúčov, pár vianočných kíl navyše a únava spôsobená sychravým počasím – to je ideálna kombinácia, aby sa v našom tele usídlila chrípka. Najúčinnejším životabudičom a zároveň imunitným stimulátorom je vitamín C. Avšak ten prírodný…

Príroda nadovšetko
Tradičným zdrojom vitamínu C v našich zemepisných šírkach je napríklad šípka, ktorá obsahuje až 426 mg na 100 g. Pokiaľ ide o obsah účinnej látky, je na tom veľmi podobne aj rakytník rešetliakový, ktorý sa pridáva do mnohých prípravkov na posilnenie imunity. Úplne výnimočnú rastlinou v tomto ohľade je však rakytník tibetský. Ten totiž obsahuje až 1300 mg vitamínu C na 100 g a k tomu ešte komplex B vitamínov alebo vitamíny A, E, K a tiež D, ktorého v zimných mesiacoch vďaka absencii pobytu na priamom slnku mávame nedostatok a pre silný imunitný systém je nesmierne dôležitý.

 

Prečo nie syntetické „céčko“?
V prípade doplnkov stravy dodávame do tela naraz zbytočne vysoké množstvo účinnej látky. Vitamín C tu vydrží približne 2 – 4 hodiny s tým, že za tak krátku dobu dokáže spracovať iba jeho zlomok. Prebytočné množstvo potom organizmus musí vylúčiť a tým ho vlastne zaťažujeme, hoci sme ho pôvodne chceli posilniť.

Keď už ale konzumujeme vitamín C v syntetickej podobe, je vhodné tablety užívať po častiach a ešte v kombinácii s bioflavonoidmi, teda farebnými potravinami, ako sú napríklad červená repa, paradajky či čučoriedky, ktoré na seba viažu vitamínové častice a tak zaistia ich postupné uvoľňovanie do organizmu. Oveľa lepšie však je, prijímať vitamín C v prírodnej podobe.

Mocný rakytník tibetský
Možností je veľa, nás ale úplne očaril tibetský rakytník a keď sme objavili jeho silu, okamžite sme sa o ňu chceli podeliť. Práve preto sme vyrobili Himalyo Rakytník Juice, ktorý obsahuje 100% bio šťavu starostlivo za studena lisovanú výhradne z ručne zbieraných dobre vyzretých plodov. Okrem toho, že dodáva telu energiu a posilňuje imunitný systém, má tento džús oproti iným rakytníkovým produktom aj lahodnú chuť. Nie je tajomstvom, že na chuť rakytníka si musí každý zvyknúť, pri prvom ochutnaní nejde o veľkú lahôdku.

Rakytník obsahuje 25x viac vitamínu C ako pomaranče
Rakytníková šťava a olej dokážu vďaka unikátnemu obsahu hodnotných mikronutrientov poriadne nabudiť psychicky i fyzicky vyčerpaný organizmus, hodia sa ako prevencia chorôb aj ako posilňovač v čase rekonvalescencie. Jeho vysoký obsah vitamínu C (obsahuje ho až 25x viac než pomaranče) mu prepožičiava prezývku citrónovník severu. Okrem vitamínu C v ňom nájdete aj rutín, ktorý bráni rozkladu tohto pre imunitu tak dôležitého vitamínu. Práve vďaka rutinu si rakytník zachováva svoje úžasné vlastnosti aj po usušení a je vhodný aj na tepelné spracovanie. Okrem „céčka“ v rakytníka himalájskom nájdete aj vitamíny A, B, E, F, D a K. V rakytníkovom oleji sú aj esenciálne mastné kyseliny, polynenasýtené omega-3 a 6 a mononenasýtené omega-7 a 9. Tie znižujú riziko ochorenia srdca a ciev, zlepšujú mozgové funkcie a v neposlednom rade urýchľujú hojenie a regeneráciu pleti napr. pri popáleninách a v kombinácii s ďalšími látkami tiež chráni proti UV žiareniu.

 

100% BIO šťava výhradne z pôvodnej vysokohorské odrody tibetského rakytníka. Prispieva k prirodzenej obranyschopnosti organizmu a podporuje činnosť imunitného systému. Je bohatým zdrojom prírodného vitamínu C.
Za studena starostlivo lisovaná šťava výhradne z plodov pôvodnej vysokohorskej odrody tibetského rakytníka. Jeho ručne zbierané, vyzreté plody sú zárukou nielen mimoriadne vysokého obsahu účinných nutrientov, ale aj prekvapivo príjemnej chuti, ktorú nemožno prírodnou formou u iných druhov docieliť.
Rakytník juice je vhodný pre celú rodinu, môžu ho konzumovať tiež deti od 3 rokov.

Rakytník Juice 100% BIO
750 ml / 399

Ďalším unikátnym zdrojom vitamínu C sú kapsule Himalyo Rakytník Caps. Tie obsahujú vysoko koncentrovaný extrakt z plodov rakytníka tibetského. Prášok je z plodov získavaný studeným sušením a je plnený do rastlinných kapsúl. Ide teda o doplnok vhodný aj pre vegánov a pre tých, ktorí sa nezvyknú na chuť čistého rakytníka.

 

Rakytník sa dnes pestuje aj v slovenských záhradách, množstvo užitočných látok v ňom je ale neporovnateľné oproti tomu, koľko ich obsahuje rakytník rastúci v panensky čistej prírode Himalájí – ako ten, ktorý nájdete v produktoch značky Himalyo. Plody sa v náročných podmienkach zbierajú ručne a priamo v mieste zberu sa spracovávajú formou studeného sušenia. Vďaka tomu si môžu uchovať všetky hodnotné látky v celom spektre. Až v zapečatených obaloch pokračujú k finálnemu spracovaniu, kde sa plnia do prírodných vegánskych kapsúl RAKYTNÍK Caps BIO. Rakytníkové produkty Himalyo sú výhradne zo za studena spracovaného rakytníka, takže spĺňajú podmienky označenia raw.

 

RAKYTNÍK Caps BIO

60 kapsúl / 11,49 €

 

 

 

100% bio olej Himalyo Rakytník Seed Oil vyrobený zo semien tibetského rakytníka nielen posilňuje imunitu, ale má tiež úplne výnimočné hojivé účinky, preto je často využívaný napríklad pre liečbu akné, ekzémov, oparov alebo drobných poranení pokožky.

 

100% BIO olej zo semien vysokohorského tibetského rakytníka. Vhodný v kombinácii s džúsom. Bohatý zdroj prírodného vitamínu C.
Čistou esenciou a vrcholným produktom z rakytníka je olej, získavaný šetrnou extrakciou zo semien jeho plodov. Veľmi náročný a nákladný proces výroby prináša vysoko koncentrovaný koktail účinných látok v dokonale vyvážených pomeroch s rozmanitými možnosťami použitia.
Na jedinú kvapku je potrebná až tridsať čerstvých plodov rakytníka.
RAKYTNÍK SEED OIL BIO 30 ml / 499