Skupinu Hartman povedie Britta Fünfstücková

Výkonnou riaditeľkou skupiny Hartmann Group bude Britta Fünfstücková. 1. januára 2019 vystrieda Andreasa Joehleho, ktorý  minulý rok oznámil odchod zo skupiny.  

Britta Fünfstücková prichádza do HARTMANN GROUP zo spoločnosti Clariant, globálneho lídra v oblasti špeciálnych chemikálií, kde bola členkou top manažmentu. Na tejto pozícii mala na starosti, okrem iného,  obchod s umelými a náterovými hmotami.

Tento rok si spoločnosť HARTMANN pripomína 200. výročie svojho založenia. Od roku 1818, kedy ju Ludwig von Hartmann založil, sa stala popredným svetovým výrobcom zdravotníckych potrieb a hygienických pomôcok. Britta Fünfstücková sa stáva súčasťou línie vedenia, vďaka ktorej je dnes HARTMANN tým, čím je, a bude sa podieľať na jeho raste,“ uviedol Jürgen Heckmann, predseda dozornej rady skupiny HARTMANN.

Britta Fünfstücková pochádza z Rakúska, má vzdelanie v oblasti obchodu a vyštudovala odbor inžinierska fyzika na Univerzite Johannesa Keplera v Linzi. Po úspešnom absolvovaní v roku 1998 začala svoju kariéru ako konzultantka v spoločnosti Boston Consulting Group. V priebehu rokov 2000 až 2009 zastávala rôzne pozície v oblasti marketingu a predaja a vedúce posty v oblasti stratégie, plánovania a akvizícií v zdravotnej divízii spoločnosti Siemens AG v Nemecku a v Spojených štátoch. V júli 2009 sa Fünfstücková stala generálnou riaditeľkou obchodnej divízie Siemens Molecular Imaging v USA s 2 500 zamestnancami. Funkciu riaditeľky neskôr zastávala aj v divízii klinických produktov v nemeckom Erlangene. Tu sa podieľala na vedení organizácie s viac než 9 000 zamestnancami, ktorá expandovala do 12 rôznych oblastí, a bola členom výkonného výboru spoločnosti Siemens Healthcare.

„Byť súčasťou spoločnosti HARTMANN GROUP je pre mňa česť. Rastúci trh so zdravotníckymi potrebami potrebuje inovatívne riešenia, ktoré zabezpečia lepšie výsledky. HARTMANN GROUP má potenciál byť ešte silnejším hráčom a som presvedčená, že spoločne môžeme využiť všetky príležitosti a posunúť sa ďalej,“ hovorí Fünfstück. „Ľudia a firemná kultúra sú najdôležitejšími prvkami spoločnosti a ja sa veľmi teším na spoluprácu so všetkými tímami HARTMANN GROUP po celom svete.“

Cesta k úspechu

 Počas šesťročného pôsobenia Andreasa Joehleho vo funkcii generálneho riaditeľa zaznamenal HARTMANN stály rast. Spoločnosť expandovala na medzinárodných trhoch, otvorila nové pobočky v Južnej Amerike a Ázii a dokončila najväčšiu akvizíciu vo svojej histórii – prevzatie spoločnosti LINDOR.

Teší nás pokrok, ktorý HARTMANN pod vedením Andreasa Joehleho dosiahol,“ zhodnotil Heckmann. „Verím, že Britta Fünfstück bude v úspešnej ceste spoločnosti pokračovať a som pripravený ju v jej krokoch plne podporovať.“