Koki Holdings predstavuje novú značku „HiKOKI“

Spoločnosť Koki Holdings Co., Ltd., popredný výrobca elektrického náradia a vedeckých prístrojov, predstavuje verejnosti novú značku „HiKOKI. Portfólio značky HiKOKI sa bude primárne sústrediť na výrobu elektrického a pneumatického náradia pre profesionálov.

Chceme ponúkať náradie, ktoré je výkonné, odolné, presné a mobilné. Preto sme venovali veľkú pozornosť názorom našich zákazníkov a pustili sa do nových výziev. Viaže nás k tomu aj naša nová značka, vysvetlil Zoran Jankulovski, obchodný riaditeľ pre Českú a Slovenskú republiku. Značka HiKOKI vznikla z anglického slova high vyjadrujúce vysokú kvalitu a japonského slova koki označujúceho náradie (výslovnosť háj-ko-kej).

Znalosť potrieb trhu

Náradie japonského producenta je známe svojou spoľahlivosťou, odolnosťou, presnosťou a kvalitou doma i v zahraničí. Pri jeho vývoji vychádza z poznatkov o potrebách trhu a zákazníkov. „Vývoju a výrobe elektrického náradia sa venujeme od svojho vzniku, teda už 70 rokov. Teraz vstupujeme do novej éry,“ doplnil Zoran Jankulovski. S cieľom identifikovať aktuálne potreby trhu iniciovala spoločnosť Koki Holdings niekoľko prieskumov. Z ich výsledkov vychádza nová firemná stratégia zameraná na používateľskú skúsenosť. „Zistili sme, že vynikajúce skúsenosti si profesionálni používatelia spájajú s možnosťou robiť svoju prácu kdekoľvek a to s náradím, ktoré je výkonné, odolné a kvalitné. Jednoducho, potrebujú pracovať tak ako chcú a tam, kde chcú,“ vysvetlil Zoran Jankulovski.

V rámci novej stratégie výrobca nedávno zareagoval uvedením platformy MULTI VOLT s výkonnou 36-voltovou batériou. Tieto batérie bude HiKOKI kombinovať s presne navrhnutými nástrojmi a očakáva, že sa rýchlo presadia na globálnom trhu.Zmeny má priniesť aj nové personálne obsadenie. Od 1. apríla 2018 spoločnosť vymenovala nových členov manažmentu, ktorí povedú hlavné divízie firmy. Cieľom novej štruktúry je posilniť riadenie a spoluprácu v rámci organizácie a zefektívniť rozhodovacie procesy.

Vylepšený prieskum, produkty i komunikácia

Súčasťou zmien v skupine Koki Holdings je aj revízia a prehodnotenie procesov v oblasti výskumu a vývoja, dizajnu, výroby a marketingovej komunikácie. Spoločnosť plánuje intenzívnejšie využívať globálne prieskumy a analýzy, aby včas zachytávala požiadavky trhu. Zároveň zavedie nové postupy, aby sa zistené potreby efektívnejšie prenášali do vývoja nových produktov. V rámci tejto stratégie bude kultivovať zákaznícke segmenty, prispôsobovať portfólio jednotlivým regiónom a propagáciu užšie previazať s dodávateľskými reťazcami.

Éra bez káblov

Svetom náradia hýbu čoraz viac bezdôtové inovácie. Jednou z prvých technologických noviniek pod značkou HiKOKI je preto výkonná batéria. 36-voltová akumulátorová súprava Multi Volt (BSL36A18) dosahuje výkon až 1 kW. Veľkosťou a váhou je pritom takmer zhodná s 18-voltovou lítium-iónovou batériou Koki Hol-Dings (BSL 1860). Multi Volt navyše ponúka širšie využitie – je kompatibilná aj s 18V náradím rovnakej značky.