Značka Dermacol sa vracia k filmu

Československá značka Dermacol je už od svojho vzniku spätá s filmovým priemyslom. V roku 1966 vznikla vo Filmových štúdiách Barrandov, keď sa spojili odborníci na filmový make-up a dermatológovia z Ústavu lekárskej kozmetiky. Prvý, a zároveň najúspešnejší výrobok Dermacol Make-up Cover bol postupne uvedený na celý európsky trh.

Licenciu na tento produkt sa podarilo v roku 1969 predať až do Hollywoodu. V súčasnosti sa k filmu opäť vracia, a to nielen prostredníctvom známych tvárí, ktoré ju reprezentujú. Tento rok je značka Dermacol oficiálnym beauty partnerom 53. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary.

Spoločnosť Dermacol je dynamickou československou rodinnou firmou, ktorá sa s úctou stará o tento odkaz. Manželia Viera a Vladimír Komárovci ho rozvíjajú v obdivuhodnom príbehu troch generácií: tradície sa snúbia s inováciami, národná hrdosť s pýchou a láska ku kráse s ambíciami vyrábať tie najkvalitnejšie kozmetické produkty.

V tomto roku vstupuje spoločnosť Dermacol prvýkrát na pôdu karlovarského filmového festivalu ako oficiálny beauty partner. „Tento rok je pre nás veľmi významný. Pripomíname si 100 rokov od vzniku prvej Československej republiky, od vzniku našej značky uplynulo už 52 rokov a zúčastňujeme sa 53. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. Dermacol k filmu proste patrí, vznikol pri filme, vyrábal sa popri ňom a dnes je oficiálnym beauty partnerom festivalu, ktorý oslavuje toto umenie, za čo sme veľmi vďační,“ hovorí riaditeľka spoločnosti Viera Komárová.

Zakladateľkou značky je „Lady Dermacol“ Oľga Knoblochová, ktorá tento rok oslávila 85. narodeniny. O. Knoblochová patrí k filmu nielen vďaka kozmetike, ktorej zasvätila celý život – jej životným partnerom bol filmový dokumentarista a cestovateľ Jiří Hanzelka.

 „Na 53. ročníku MFF KV predstavíme v hoteli Thermal naše novinky, a zároveň návštevníkov festivalu nalíčimepetože dokonalý make–up a červený koberec idú ruka v ruke. Našu kozmetiku používajú divadelné hviezdy slovenskej  Novej scény, ale aj filmoví make-up artisti na celom svete. Dôkazom toho sú naše tváre známe zo showbiznisu: slovenská herečka Judit Bárdos, česká moderátorka a modelka Iva Kubelková, speváčka Kristína, aj herec a spevák David Gránský  či skupina No Name,“ dodáva Vladimír Komár, majiteľ spoločnosti.