Koľko energie spotrebujete pri vašich každodenných aktivitách?

Koreň ženšenu, známy svojimi účinkami už viac ako 5 000 rokov, pozitívne pôsobí proti únave a dodáva telu potrebnú energiu. Neobsahuje kofeín, takže po ňom môžete v prípade psychického alebo fyzického vyčerpania siahnuť aj vo večerných hodinách bez toho, aby vás čakala bezsenná noc. Má protistresové účinky a zvyšuje schopnosť organizmu prispôsobiť sa fyzickej alebo psychickej záťaži, čo potvrdzujú aj mnohé súčasné vedecké štúdie. Obľúbený je aj v chrípkovom období a v zime, pretože podporuje imunitný systém a ľudské telo sa vďaka nemu stáva odolnejšie voči chorobám a vírusom. Užívanie ženšenu sa odporúča aj študentom počas skúškového obdobia a ľuďom s fyzicky náročnejším povolaním.

Pozerajte na zloženie

Popularita ženšenu z roka na rok rastie a dnes je možné dostať ho vo forme čaju, tabliet alebo výživových doplnkov. Je však všeobecne známe, že sa na svete predáva omnoho viac produktov s obsahom ženšenu, než sa ho reálne vyprodukuje. Ako teda predísť tomu, aby sme si nekúpili výrobok s minimálnym či nulovým obsahom aktívnej látky? V tomto prípade naozaj platí, že ak chcete tú najlepšiu kvalitu, je potrebné dôsledne sledovať zloženie.

Najkoncentrovanejší ženšen na Slovensku

Existuje 13 rozdielnych typov ženšenu, avšak najvyhľadávanejšia je značka Panax Ginseng C.A., a to práve kvôli obsahu ginsenoidov, najdôležitejšieho faktora, ktorý rozhoduje o kvalite produktu. ŽenŠen Energy+ od NaturaMed Pharmaceuticals obsahuje práve kvalitný čínsky ženšen Panax Ginseng C.A. Meyer, vďaka ktorému sa môže produkt pochváliť vysokým obsahom aktívnych látok. V jednej tablete je obsiahnutých až 74 mg ginsenoidov, čo z neho robí najkoncentrovanejší ženšen zo všetkých výživových doplnkov na slovenskom trhu. Navyše, je z čisto prírodných ingrediencií a obsahuje celý rad vitamínov s preukázaným účinkom na zníženie únavy, posilnenie energie a imunitného systému. Len jedna kapsula ŽenŠen Energy+ pokryje odporúčanú dennú dávku vitamínov C, B3, B5, B6 a B12.