Trendy v módnej obuvi na jar/leto 2018

Obuv na vysokom podpätku s brošňami a mašľami, tenisky s kvetinovými výšivkami a pružnými podošvami, členková obuv zdobená nitmi a perličkami – aktuálna kolekcia obuvi na jaro/leto 2018 je plná módnych vychytávok!

Skutočný wow efekt zažijete v letných mesiacoch vďaka mimoriadnemu a vzrušujúcemu dizajnu podošiev, ale aj obuvi na podpätku, teniskám a členkovým modelom v dokonalej červenej farbe. Medzi novinky tejto sezóny patria elastické časti v oblasti píšťaly, jazyky zdobené nitmi, šnurovanie, zamatové vrchné materiály a potlače. Trendom zostávajú ozdobné a trblietavé detaily na žabkách a lodičkách.

Trblietavé detaily: sandále 

Pestré sandále nápadne zdobené pajetkami, kamienkami a viditeľným prešívaním prepožičajú tohtoročnému letu kúzlo hippie štýlu. Pastelové farby v kombinácii s nápadnými vzormi zase zvýraznia bohémsky look. Zárukou dokonalého vzhľadu bude obuv na vysokom podpätku v odtieňoch červenej a zlatej. Pre ženy, ktoré sa nechcú vzdávať pohodlia, ale ani elegancie, bude skvelým riešením obuv na klinovom podpätku vo výrazných farbách a s imitáciou korku. S modelmi zdobenými mašličkami, vzormi alebo nitmi zažiaria na pláži i v kancelárii, pri romantickej večeri i na nákupoch. Sandále na klinovom podpätku sú totiž dokonale všestranné a vzdušné. Dajú sa skvele kombinovať s letnými šatami, sukňami, džínsami a tričkami, rovnako ako s elegantnou večernou róbou.

Aktuálny trend: šľapky 

Štýlový comeback roka slávia šľapky. Okrem výrazných farieb, ako je ružová alebo metalické odtiene, budú v móde predovšetkým maskáčové vzory. Nebudú chýbať ani klasické modely v sivej a čiernej. O neprehliadnuteľný look sa postarajú hviezdičky, nity, mašličky, kvetinové a kožušinové aplikácie. Vďaka otvorenej špičke a komfortnej podošve sú ležérne a ľahučké šľapky skvelým spoločníkom po celý deň.

Do mesta i na pláž: espadrilky 

Stálicou medzi letnými trendmi sú espadrilky, ktoré budú v móde i tento rok, a to tak vo svetlých pastelových odtieňoch, ako aj v tmavšom vyhotovení. Ľahký textilný vrchný materiál a dvojvrstvová podošva prepožičiavajú espadrilkám ich typický vzhľad a zaisťujú aj vysoký komfort nosenia. Kontrast s jednoduchými minimalistickými modelmi v pastelových farbách tvoria nápadnejšie varianty s metalickými odleskami, kvetinovými aplikáciami a mašľami.

Športové, štýlové, pohodlné a ženské: tenisky 

Povinnou výbavou každého šatníka sú tenisky. Ponuka tenisiek je nesmierne rozmanitá: či už sa vám páči viac retro, alebo futuristické vyhotovenie, športové alebo skôr elegantné tenisky, modely s metalickými odleskami alebo čisto biele, vyberie si naozaj každý. Bokom nezostáva ani trend kvetinových potlačí. S módnymi platformami sa stretávame rovnako často ako s ľahučkým meshom. Svetlé modely s kvetinovými vzormi krásne doplnia akékoľvek šaty a vytvoria dokonalý letný look. Naopak, tmavšie športové varianty skvele zvýraznia outfit v mestskom štýle. Na svoje si pritom prídu nielen milovníčky módy, ale i športové fanúšičky, pretože tieto modely sa hodia tak na prehliadkové mólo, ako aj do fitnescentra.

Štýlovo za každého počasia: členková obuv 

Vďaka ľahkej členkovej obuvi sa ani počas chladnejších jarných a letných dní nemusíte obávať poklesu štýlovosti. Modely v tlmených prírodných farbách, ako je béžová a sivá, alebo v modrej a čiernej oživia kvetinové potlače, nity alebo dierované vzory.

Kvalitné a pohodlné: modely z kolekcie 5th Avenue 

K veľkým prednostiam aktuálnej kolekcie 5th Avenue patrí výnimočná kvalita a jemnosť. Na túto obľúbenú koženú obuv, ktorá sa vyrába i v Európe, sa totiž používajú mäkké vrchné materiály vysokej kvality.

Trendom zostáva ľahká nazúvacia obuv, športovo ležérne mokasíny v pastelových odtieňoch s perforáciami alebo tenisky z velúrovej kože. Aktuálne sa na výslnie dostávajú extravagantné 3D kvetinové aplikácie a biele elastické gumené podošvy. Kvalitatívne vysokú úroveň tejto kolekcie podčiarkuje nazúvacia obuv a espadrilky vyrábané v Španielsku.

Za pozornosť stojí aj pohodlie, ktoré poskytujú nielen minimalistické elegantné kožené sandále s komfortnou stielkou, ale aj tenisky s elastickými flexibilnými podošvami. Tešiť sa môžu aj milovníčky vysokých podpätkov, pretože vďaka elastickým podošvám budú pohodlnejšie aj lodičky.

Čo sa týka farebnosti, prevažujú jemné pastelové tóny od ružovej až po modrú, ale nechýba ani čierna. Absolútnym hitom sú modely v žiarivej červenej farbe, či už ide o lodičky, mokasíny, alebo nazúvaciu obuv.

Doplnky 

Počas chladnejších dní budú skvelým doplnkom ľahké šály a šatky, ktorým dodajú šmrnc pestré strapce. Jednoduchý outfit oživia varianty s metalickým vzhľadom alebo potlačou plameniakov.

Medzi kabelkami budú obľúbené večerné kabelky v etno štýle, mäkké vakové kabelky alebo, naopak, kabelky pevných hranatých tvarov. Vďaka najrôznejším ozdobným detailom v podobe perličiek, mašlí či nitov z nich nespustíte oči.

Trendom budú aj veľké kabelky, tzv. shoppery, a večerné kabelky s potlačou, ktoré je možné kombinovať podľa motívu buď so športovým, alebo s minimalistickým štýlom. Vyznačujú sa pestrými letnými farbami, niekedy s metalickou úpravou, ale nájdu sa aj jednoduché modely z mäkkých materiálov najrôznejších veľkostí, ktoré ladia k elegantnejším outfitom.

Super vychytávkou a novinkou sezóny sú saténové šiltovky s kvetinovou potlačou alebo vtipnými nápismi.