Monochróm

Pokiaľ ide o vytvorenie nadčasového šatníka bez námahy, niekedy sú najefektívnejšie tie najjednoduchšie  kombinácie. A práve taký je módny štýl monochróm, známy svojím čistým  a nadčasovým vzhľadom.

Čo je monochróm?
So štýlom monochróm, známejším tiež ako čiernobiela móda alebo nosenie oblečenia v jednom tóne, si vytvoríte z každého outfitu skutočne komplexný a štýlový look.

Pre čistý monochromatický vzhľad je ideálna kombinácia dvoch základných farieb: čiernej a bielej.

Pri monochromatickom štýle jednoducho zachováte vizuálny záujem tým, že obmeníte niektoré textúry vo svojom outfite, ako napríklad kožu, či potlače.

Na čo sa sústrediť a ako ho kombinovať?

Kombinácia čiernej a bielej farby je veľmi populárna a vedie k vyváženej elegancii a vytváraniu outfitov, ktoré môžu byť formálne, ale zároveň ležérne. Kombinácie, ktoré si viete vytvoriť sú nespočetné a navyše vám na to stačí pár jednoduchých kúskov.

Najlepšie je, že v prípade štýlu monochrome neexistujú žiadne pravidlá: je to farebná kombinácia, ktorá nie je diktovaná meniacimi sa obdobiami. Na bežné nosenie skúste napríklad čierne tenisky na bielej platforme k ležérnym čiernym nohaviciam a bielej blúzke alebo ich zlaďte k šatám.

Efektívnym kúskom sú tiež biele džínsy. Vyzerajú elegantne s čiernym úpletom a sú dokonalým príkladom ako používať čistý monochróm.

Zaobstarajte si určite aj biele sako. Ľahko ho skombinujete a využijete na rôzne príležitosti.

Veľmi obľúbený je vzor pásikov, ktorý vám v tomto prípade doplní outfit nesmierne hravým spôsobom.

Krása doplnenia šatníka monochromatickými kúskami v celku znamená nielen to, že bude váš ranný výber outfitu zjednodušený o stresujúce rozhodovanie sa a vymýšľanie farebných kombinácií,  ale poskytne vám aj možnosť ľahšieho výberu výraznejších doplnkov.

 

Galéria: Twinset, Zanela.sk, bytove-parfumy.sk,  Engelsrufer,