INDULONA JE VHODNÁ AJ PRE DETI

Krémy z radu Indulona Original ako jedny z mála na trhu neobsahujú žiadne pokožkou netolerované konzervačné látky, sú preto ideálne aj pre najcitlivejšie typy pokožky. Nedávno obstáli v prísnych testoch v bezpečnosti a získali certifikát na použitie na detskú pokožku. Značka tak vstupuje na nový trh detskej kozmetiky. 

Indulona Original sa odporúča v dermatológii už desaťročia. Nie je tajomstvom, že sa v mnohých nemocniciach v SR a ČR aplikuje krém na kožu novorodencov už tesne po narodení, aby sa predišlo strate vlhkosti v pokožke a používa sa aj na detských dermatologických klinikách. „Modrú Indulonu sme zvykli používať na oddelení na  premastenie kože u detských pacientov a nespomínam si, že by mali problémy po jej použití. Treba vyzdvihnúť jej vyvážené zloženie z kvalitných surovín, bez zbytočných ingrediencií a najmä bez konzervačných látok,“ povedala MUDr. Zuzana Velická, CSc., zástupkyňa prednostu Detskej dermatologickej kliniky DFNsP v Bratislave. V júni 2017 Indulona uskutočnila prieskum a oslovila vyše 100 slovenských a českých dermatológov. Z nich až 95 % opýtaných uviedlo, že odporúča Indulonu Original vo svojej praxi. A čo viac, väčšina z oslovených lekárov ju odporúča až dvom tretinám svojich pacientov. Aj tieto fakty motivovali značku nechať svoju vlajkovú loď otestovať a získať certifikát ako bezpečnej kozmetiky pre deti.

Výroba Indulony podlieha pravidelnej a dôkladnej kontrole, hodnoteniu a testovaniu. „Všetky druhy krémov z nášho farmaceutického závodu sú dermatologicky testované. Pravidelne hodnotíme chemické, fyzikálne a mikrobiologické vlastnosti. K získaniu atestácie kozmetiky ako vhodnej pre deti však bolo potrebné vykonať posúdenie v externom, akreditovanom skúšobnom laboratóriu,“ povedal MUDr. Richard Král, Director of Cosmetics Sales & Marketing Saneca Trade s.r.o.

Testovanie radu Indulona Original vykonala renomovaná medzinárodná spoločnosť EUROFINS BEL/ NOVAMANN*. Certifikácia spočíva v testovaní množstva parametrov. Okrem zloženia a rozboru fyzikálnych, chemických vlastností a stability zahŕňa napríklad aj toxikologický profil látok, mikrobiologickú kvalitu, stopové množstvá látok, test očnej dráždivosti, ale aj vykonanie štúdie na skupine dobrovoľníkov. Výsledkom je 8 – stranová Správa o bezpečnosti kozmetického prípravku k obom testovaným produktom. Krém aj telové mlieko Indulona Original vyhoveli ako kozmetika aj pre deti po všetkých stránkach. Navyše, inštitúcia dokonca zaradila krém Indulona Original medzi 2 % najkvalitnejších krémov na trhu, ktoré boli v laboratóriách testované.

Indulona patrí medzi kultové značky a jej príbeh trvá takmer 70 rokov. Je lídrom kategórie krémov na ruky, takmer každý druhý zakúpený krém na ruky v SR je práve Indulona. Ročne sa vyrobí bezmála 6 miliónov krémov a počas jednej minúty sa v závode, ktorý rešpektuje podmienky farmaceutickej kvality, vyrobí 110 kusov krémov.

Minulý rok sa spolu s launchom radu Bodycare stala Indulona plnohodnotnou kozmetickou značkou. Značka má za cieľ priniesť na trh produkty s funkčnými benefitmi, ktoré ju posunú aj do kategórie špecializovanej kozmetiky. „Funkčné krémy a mlieka vychádzajú v ústrety preferenciám spotrebiteľov, kde Express Hydration a Long Lasting Effect boli najlepšie hodnotené koncepty po všestrannej starostlivosti. Ide predovšetkým o ľahšie a rýchlo vstrebateľné krémy. Mnohé produkty Indulona obsahujú rastlinné výťažky, ktoré majú na pokožku blahodarný účinok. Aj to je trend, v ktorom budeme pokračovať aj budúci rok,“ povedala PharmDr. Ľubomíra Gӧmӧryová, riaditeľka farmaceutickej výroby Saneca Pharmaceuticals. Indulona uvedie v roku 2018 až deväť noviniek.

Najobľúbenejšie rady produktov sú tentokrát po prvý raz v ponuke aj ako darčekové sety, resp. vianočné balenia. Indulona Original bude v ponuke v balení po dvoch produktoch, ktorého súčasťou bude 85 ml verzia vlajkovej lode značky a telové mlieko. V balení po troch produktoch bude k dispozícii Indulona Original a Indulona Nechtíková. Sety obsahujú krém na ruky, telové mlieko a univerzálny krém v cestovnom balení.