Galaxy A3 a A5 sa začali predávať na našom trhu

Spoločnosť Samsung začala s predajom očakávaných noviniek strednej triedy – Galaxy A3 a A5 (2017). Už tretia generácia tohto obľúbeného radu disponuje 5,2″ (Galaxy A5) a 4,7″ palcovou uhlopriečkou (Galaxy A3).

Novinky na prvý pohľad upútajú elegantným dizajnom vo vyhotovení kov a sklo a zaujmú skutočne každého. K celkovému príjemnému a luxusnému dojmu prispieva aj zadný fotoaparát, ktorý je v jednej línii so zadným sklom a nenarúša tak celkový elegantný dojem. Galaxy A3 a A5 (2017) sú k dispozícii až v štyroch atraktívnych farbách – Black Sky, Gold Sand, Peach Cloud, Blue Mist.

Obe zariadenia disponujú osemjadrovým procesorom, ktorý im zabezpečuje dostatočný výkon, NFC, Bluetooth a najnovšie aj novým USB-C konektorom, s ktorým bude nabíjanie o čosi pohodlnejšie. Vnútornú pamäť je možné zväčšiť prostredníctvom microSD karty až o 256 GB. Zároveň sú odolné voči vode a prachu s certifikáciou IP68. Novinkou je technológia Always On, ktorá šetrí batériu a neustále zobrazuje najdôležitejšie informácie o smartfóne bez akéhokoľvek dotyku.

Hlavnou doménou radu Galaxy A (2017) sú však pokročilé funkcie predného aj zadného fotoaparátu. Tie ponúkajú super presné automatické zaostrovanie, vďaka ktorému je možné urobiť živé a jasné fotografie, a to aj pri slabom osvetlení. Praktickou pomôckou je aj možnosť presunúť tlačidlo fotoaparátu kdekoľvek na displeji, čiže selfie sa dá urobiť jednoduchým kliknutím kdekoľvek na displeji. Pre ešte lepšiu kvalitu a jasnejšie snímky je možné využiť displej namiesto blesku. Galaxy A5 (2017) dokonca umožňuje vytvoriť selfie vo vysokom rozlíšení. Fanúšikov fotografovania poteší jednoduché prepínanie medzi rôznymi režimami a okamžité použitie prednastavených filtrov pre vytvorené fotografie.

Na dlhších cestách užívatelia ocenia väčšie kapacity batérií a pri Galaxy A5 (2017) aj podporu rýchleho nabíjania. Súčasťou oboch zariadení je snímač odtlačkov prstov, ktorý zvyšuje bezpečnosť, rovnako ako zabezpečený priečinok. Ten uzamkne alebo oddelí citlivé dáta a vybrané aplikácie od bežného obsahu v telefóne. Priečinok obmedzí aj nutnosť neustáleho prihlasovania sa vďaka jednorazovej autentifikácii. Majiteľ nového Galaxy A (2017) zároveň získava 15 GB úložného priestoru v službe Samsung cloud, v ktorej si môže všetky svoje dáta zálohovať, aktualizovať a synchronizovať.

Odporúčaná maloobchodná cena Samsung Galaxy A5 (2017) je 429 € a Samsung Galaxy A3 (2017) je 329 €.