Jablková torta s mascarpone

Vystačí na: asi 12 porcií

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 15 minút 

Prísady:

Na cesto:

  • 130 g polohrubej múky
  • 1 KL Kypriaceho prášku do perníka Dr.Oetker
  • 1 KL preosiateho kakaa
  • 50 g cukru
  • 75 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 1 vajce

Na náplň:

  • 400 g ošúpaných a na kúsky nakrájaných jabĺk
  • 50 g cukru
  • ½ KL mletej škorice
  • 100 ml vody
  • 2 ks Zlatého klasu Premium Dr.Oetker
  • 300 ml vody
  • 400 ml mlieka
  • 35 g cukru
  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
  • 100 ml vody

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom do perníka, kakaom a cukrom. Pridáme mlieko, olej a vajce a všetko dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy (ø 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 15 minút. Korpus necháme vychladnúť.
  2. Jablká vložíme do hrnca. Pridáme cukor, škoricu, zalejeme 100 ml vody a podusíme, aby jablká zmäkli. Zlatý klas rozmiešame vo vode, nalejeme na jablká a ešte asi 1 minútu povaríme. Necháme mierne vychladnúť a potom nanesieme na korpus.
  3. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do misy vložíme mascarpone, pridáme Zlatý klas a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dohladka. Želatínový stužovač zmiešame s vodou podľa a ihneď vmiešame do náplne. Túto náplň nanesieme na jablkovú náplň, uhladíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Tip: Namiesto 1 tortovej formy (ø26 cm) môžeme použiť 4 vykrajovacie formy (ø10,5 cm).

Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou

Vyskúšajte novú receptúru osvedčenej klasiky a doprajte výnimočnú chuť svojim dezertom.  Zlatý klas prichádza s prémiovou verziou a poteší aj tých najnáročnejších. Obsahuje totiž vanilkový struk a extrakt z vanilky Bourbon z ostrova Madagaskar.