Matej Beňuš + BILLA = víťazné spojenie

Spoločnosť BILLA Slovensko sa stala platinovým partnerom Mateja Beňuša, v súčasnosti najúspešnejšieho slovenského vodného slalomára v kategórii C1 a strieborného medailistu z OH v Rio de Janeiro.

 „Je pre nás cťou, že môžeme podporovať Matejove športové aktivity,“ vyjadril radosť zo spolupráce generálny riaditeľ BILLA Slovensko Dariusz Bator. „Pevne veríme, že spojenie mena vrcholového športovca a Billy pomôže prehĺbiť angažovanosť našej spoločnosti v oblasti osvety zdravej životosprávy, a zároveň zviditeľní našu snahu prezentovať sa ako firma, ktorá má na zreteli rodinné hodnoty. Matej ako úspešný športový reprezentant a zodpovedný otec rodiny je pre nás stelesnením tohto posolstva.

Ambíciou Billy je – aj prostredníctvom Mateja Beňuša – zlepšiť povedomie slovenských zákazníkov o vyváženej strave a vďaka programu garantovaných cien či vlastných značiek im pripomenúť, že zdravý nákup by nemal byť výsadou, ale samozrejmým štandardom dostupným pre každú rodinu.

„V Bille neustále rozširujeme a skvalitňujeme sortiment zdravých potravín. Veríme, že aj spolupráca s Matejom Beňušom – vzorom zdravej životosprávy, posunie našu spoločnosť ešte bližšie k potrebám našich zákazníkov,“ doplnila marketingová riaditeľka BILLA Slovensko Denisa Pernicová.

O Matejovi Beňušovi:

So športom začínal asi v jedenástich rokoch na rýchlostnej kanoistike, časom sa preorientoval na slalom. Prvé tri roky medzi žiakmi jazdil dve kategórie: kanoe aj kajak. Z klubu Slávia UK prestúpil kvôli lepším podmienkam do Športového klubu polície, je v Stredisku štátnej športovej reprezentácie Ministerstva vnútra SR. V reprezentácii je od roku 2002, kedy sa dostal do juniorskej reprezentácie. V súčasnosti je seniorským reprezentantom a reprezentuje Slovensko na všetkých vrcholových podujatiach v kategórii C1. K najvýznamnejším doterajším športovým úspechom Mateja Beňuša patrí striebro z olympijských hier  Rio de Janeiro 2016, bronz z majstrovstiev sveta 2011, ako aj striebro a bronz z majstrovstiev Európy 2010,  2013 a 2015. Matej Beňuš sa stal 6-násobným majstrom sveta v súťaži hliadok, 7-násobným majstrom Európy v súťaži hliadok a 2-krát celkovým víťazom Svetového pohára 2010 a 2015.