Malé IP kamery – „bulletky“ Axis M20

Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje rad AXIS M20. Nové malé kamery v tzv. „bullet“ štýle sú ľahké a napriek tomu extrémne odolné. Možno ich inštalovať v teplom aj chladnom prostredí a majú integrovanú slnečnú clonu na ochranu pred dažďom a slnkom.

„Nový rada našich kamier je ideálnou voľbou pre firmy, ktoré hľadajú spôsob, ako zaviesť alebo rozšíriť videodohľadový monitoring s nízkymi nákladmi. Cenovo dostupné kamery majú výhodný pomer ceny a výkonu, sú všestranné vďaka malým rozmerom a poskytujú vysoko kvalitný video dohľad v interiéri aj exteriéri vo dne i v noci,“ povedal Andres Vigren, globálny produktový manažér spoločnosti Axis Communications. „Kamery v tomto rade ponúkajú nízku jednotkovú cenu a pozoruhodne široký pozorovací uhol záberu. To znamená, že je možné pokryť väčšie plochy aj s nižším rozpočtom. Tieto kamery sa hodia ideálne pro videodohľad v maloobchodných predajniach, bankách a zdravotníctve.“

Vďaka integrovanej montážnej krabici možno tieto „bullet“ kamery ľahko inštalovať a následne s nimi manipulovať. Navyše ponúkajú flexibilné možnosti riešenia montáží – na stenu, strop, na stĺpik alebo roh. Kamery poskytujú obraz s vysokou úrovňou detailov a vďaka širokému zornému poľu a vysokému rozlíšeniu tak môžu kompletne pokryť obchody, kancelárie, dvory, knižnice alebo haly. V núdzových situáciách, napríklad pri požiari, bude video monitorovanie pokračovať aj v prípade spustenia sprinklerového hasiaceho systému, pretože telo kamier je vodotesné.

110716_0733_Axispredsta2.jpg

Pri inštalácii pri vchodoch a východoch zaistí prisvietenie infračerveným lúčom vysokú kvalitu videomonitorovania aj v úplnej tme. Formát obrazu Axis Corridor plne využíva pomer strán obrazu 16:9 pre účelné monitorovanie chodieb a uličiek v obchodoch, pretože video stream je orientovaný na výšku.

Rad AXIS M20 tvoria dve kamery. Model AXIS M2025-LE má rozlíšenie až HDTV 1080p a horizontálny zorný uhol až 115°. Druhá kamera AXIS M2026-LE má rozlíšenie až Quad HD 1440p (WQHD) a jej horizontálne zorné pole má záber v uhle až 130°. Oba modely sú vybavené širokým dynamickým rozsahom kontrastov Wide Dynamic Range, ktorý umožňuje zvládať zábery vo veľmi zložitých svetelných podmienkach, a technológiu Axis Zipstream na redukciu nárokov na úložné kapacity obrazových dát. Vďaka technológii napájania cez dátovú sieť Power over Ethernet (PoE) stačí inštalovať len jeden sieťový kábel, ktorý súčasne zaistí prenos dát aj napájanie, čím sa skráti čas potrebný na inštalácie aj celkové náklady.

Kamery radu AXIS M20 odolajú i drsným klimatickým podmienkam a sú chránené pred vniknutím prachu, piesku, slanej vody i pred tvorbou námrazy vďaka triedam ochranného krytia IP66-, IK08- a NEMA 4X. Kamery AXIS M2025-LE a AXIS M2026-LE by podľa plánu mali byť k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 4. štvrťroku 2016.