16. ročník súťaže Hubert Cup sa blíži.

Talentovaní profesionálni barmani a barmanky budú mať možnosť zmerať si svoje sily v miešaní drinkov na báze sektu. Reštaurácia Savoy hotela Radisson Blu Carlton bude 18. júna hostiť už 16. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže v miešaní drinkov na báze sektu, Hubert Cup 2016. Organizátorom súťaže je najväčší výrobca slovenských sektov, spoločnosť Hubert J.E., v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant.

V priestoroch reštaurácie Savoy hotela Carlton sa súťažiaci predstavia v dvoch kategóriách – Sekt cocktail a Flair. Hodnotiť ich bude odborná porota, na čele s Jánom Šuchtom, prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie.

V obľúbenej kategórii Sekt cocktail hľadá porota ten najlepší drink s použitím šumivého vína Hubert. Na prípravu 5 vzoriek súťažného nápoja majú barmani a barmanky časový limit len 6 minút. Druhou, divácky veľmi atraktívnou kategóriou je už tradične Flair, ktorá je okrem miešania drinkov doplnená o žonglérske triky s fľašami, šejkrami alebo pohármi.

V súťažnej kategórii Sekt cocktail zvíťazil v roku 2015 Rastislav Kubáň a v kategórii Flair bol víťazom minulého ročníka Stefan Haneder. Pri príležitosti 15. ročníka súťaže Hubert Cup získali cenu „Best of Hubert Cup“- najvyšší súčet bodov v absolvovaných súťažiach Hubert Cup, Janka Karkušová a Branislav Hažík, ktorí dosiahli za uplynulých 15 ročníkov rovnaký počet bodov.

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.hubertsekt.sk