Jarný reštart s F&F.

Modrá by mala byť v nadchádzajúcom období nevyhnutnou súčasťou každého trendového, ale aj klasického šatníka. Jej odtiene zaručene nenechajú túto jar nikoho chladným, práve naopak! Spoločnosť PANTONE dokonca zvolila odtieň serenity – jemne pastelovú modrú – ako jednu z farieb roka 2016.

Jarná dámska kolekcia F&F 2016 sa predstavila v znamení minimalistických strihov a neprehliadnuteľných farieb – slnečná žltá, oranžovo červená, nežná fuksiová a už spomínaná modrá hneď v niekoľkých odtieňoch ako najvýraznejší prvok celej sezóny. Bohatá modrá paleta bude tentokrát prevládať nad vzormi, potlačami i jednoduchými kúskami.

Kľúčovú úlohu zohráva najmä estetika textúr. Rôzne hrúbky a zaujímavé štruktúry látok spestrujú ich možnosti nosenia a kombinovania. Keď sa rozhodnete investovať do oblečenia, určite by ste mali vsadiť na jednoduché siluety. Šaty rovných, alebo košeľových strihov, klasické minisukne, “cigaretové“ nohavice či strohejšie vesty. Nemalo by chýbať formálnejšie, ale za to pohodlné sako určené na biznis príležitosti, doplnené šik trenčkotom a jemnými pleteninami v ležérnejšom štýle. Hitom večierkov bude naopak odľahčený, dvojdielny komplet tvorený sexy tielkom a maxi nohavicami z ľahkého, lesklého plisé. A nezabudnite ani na nevyhnutnosť sezóny – svoje miesto na výslní si opäť obhájili overaly s trendy rafinovanými prestrihmi v bokoch a trojštvrťové culotte nohavice nanovo “strihnuté“ z nikdy nestarnúceho denimu. Výskyt volánov ako atraktívneho oživenia je rovnako žiadaný.

Modrú, ako základnú farbu jarného šatníka, rôzne kombinujte. V prípade svetlého aj tmavého denimu siahnite po neutrálnych tónoch ako sú béžová a sivá, prípadne po monochromatickej dvojici bielej s čiernou. Námornícku modrú doplňte kontrastne žltou, svetlo modrou, alebo tyrkysovou a zelenou. Parížska modrá sa zase bude skvelo vynímať popri fuksiovej, oranžovej a tehlovo červenej. Rovnako sa nebojte nápaditosti doplnkov či topánok a smelo privítajte jar s novou kolekciou F&F!

Či už žiarivo azúrová obloha, alebo tmavé hĺbky oceánu, všetky odtiene z modrej palety, ktoré bezpochyby evokujú slnečné dni, sa premietnu aj v najnovšej pánskej kolekcii F&F. Jarná sezóna predsa doslova vyzýva k neviazanosti a experimentom. Námornícky šmrnc neformálnym košeliam s krátkym rukávom dodajú jemné vodorovné prúžky. Kombinácia krátkych nohavíc so sakom z ľahkého materiálu už taktiež predsa nie je módne tabu. Na formálnu akciu či do práce naopak skvele poslúži ľahký, svetlo modrý ľanový oblek, doplnený bielou košeľou bez goliera.