Canon predstavuje imagePROGRAF PRO-1000: fotovýtlačky špičkovej kvality formátu až A2.

Spoločnosť Canon predstavuje zariadenie imagePROGRAF PRO-1000: novú fotografickú tlačiareň profesionálnej triedy Canon určenú pre umelecké školy, grafikov, dizajnérov a profesionálnych fotografov.

Pokročilý 12-atramentový systém na báze pigmentu, nová tlačová hlava 1,28” a nový procesor zariadenia imagePROGRAF PRO-1000 zaručujú vysokokvalitné výtlačky formátu až A2 približne za šesť minút. Nová funkcia krištáľovej vernosti Crystal-fidelity umožňuje vernú a mimoriadne precíznu reprodukciu fotografií z fotoaparátov Canon EOS. Okrem funkcie bezdrôtového a cloudového pripojenia ponúka aj tlač z rozličných zariadení a populárnych aplikácií.

Profesionálna, vysokokvalitná tlač.

Jedinečný 12-atramentový systém na báze pigmentu, ktorý využíva imagePROGRAF PRO-1000, zaručuje mimoriadne kvalitné výtlačky s rozšíreným farebným rozsahom. Nová séria atramentov LUCIA PRO zahrnuje fotografickú čiernu, matnú čiernu, sivú a fotografickú sivú, ako aj špecializovaný atrament optimalizujúci sýtosť farieb (tzv. Chroma Optimizer), ktorý zaručuje profesionálnu kvalitu čiernobielych výtlačkov so zvýšenou sýtosťou čiernej a vyrovnaným leskom. Zariadenie imagePROGRAF PRO-1000 pomáha používateľom dosiahnuť výtlačky s hladkými prechodmi, nižšou zrnitosťou a potlačeným efektom tzv. bronzingu.

Nový systém spracovania obrazu L-COA PRO použitý v zariadení imagePROGRAF PRO-1000 zaručuje správne vyváženie a zmes atramentov, precízne umiestnenie kvapôčok atramentu a najvyššiu kvalitu fotografií na profesionálnej úrovni. Tlačiareň zvyšuje kvalitu aj využívaním obrazových dát s vysokým rozlíšením 1200 ppi, ktoré sú výsledkom vyššieho počtu pixelov súčasných digitálnych fotoaparátov. Táto pridaná funkcia zaručuje hladšie a jemnejšie línie na výtlačkoch.

Možnosť výberu zo 17 typov profilov papierov ICC schválených spoločnosťou Canon vrátane lesklého, pololesklého a matného poskytuje používateľom novej tlačiarne slobodu vybrať si špecifický papier, ktorý bude vyhovovať ich umeleckým potrebám. Tlačiareň podporuje aj rezaný papier formátu A2 umožňujúci tlač vysokokvalitných reprodukcií veľkosti až 17”.

Okamžitá integrácia a rozšírené možnosti pripojenia.

Tlačiareň imagePROGRAF PRO-1000 umožňuje využívanie zásuvného modulu Canon Print Studio Pro na rýchlu tlač z rozličných pokročilých editačných softvérových balíkov, napr. Adobe Photoshop a Lightroom. Rozsiahle možnosti pripojenia imagePROGRAF PRO-1000 ponúkajú aj bezdrôtovú tlač z rôznych zariadení vrátane notebookov, počítačov, tabletov, inteligentných telefónov a fotoaparátov. Podpora cloudovej tlače umožňuje aj priamu tlač fotografií uložených v populárnych online úložných službách, napr. Dropbox a Google Drive. Integrácia tlačiarne imagePROGRAF PRO-1000 do existujúcich profesionálnych pracovných postupov uľahčí fotografom vernú a efektívnu tlač fotografií.

Kompaktná veľkosť ideálna pre štúdiá a učebne.

Zariadenie imagePROGRAF PRO-1000 je vďaka zmenšenej tlačovej hlave a optimalizovaným vnútorným komponentom mimoriadne kompaktné a zaberá menej miesta než tradičné veľkoformátové tlačiarne. S rozmermi približne 723 x 433 x 285 mm a dokonca aj s 12 atramentovými zásobníkmi je tlačiareň možné umiestniť na stôl v štúdiu či malej učebni.

Novinka imagePROGRAF PRO-1000 bude v Európe dostupná začiatkom roka 2016. Bude prvým zástupcom novej série profesionálnych tlačiarní spoločnosti Canon.

Základné charakteristiky imagePROGRAF PRO-1000 :

  • Vyššia úroveň kvality fotografií – profesionálne farebné výtlačky
  • Veľké výtlačky formátu až A2 výnimočnej kvality
  • Verná reprodukcia farieb a detailov fotografických výtlačkov
  • Možnosti bezdrôtovej a cloudovej tlače
  • Zjednodušenie tlačového workflow použitím zásuvného modulu Print Studio Pro