ASUS na IFA 2015 – ZenWatch 2 a ZenFone Zoom mieria do Európy.

ASUS uviedol na veľtrhu IFA inteligentné hodinky ZenWatch 2, smartfón Zenfone Zoom, miniatúrny počítač VivoStick a výkonné All-in-One PC Zen AiO S. Hodinky ZenWatch 2 sú nástupcom pôvodných ZenWatch a po novom disponujú predĺženou dvojdňovou výdržou batérie.

Na výber sú dve veľkosti, tri farebné prevedenia a 18 remienkov. Zen AiO S je elegantný a zároveň veľmi výkonný All-in-One počítač, ktorý je vhodný do domácnosti aj kancelárie. VivoStick PC je miniatúrny počítač, ktorý premení akúkoľvek televíziu alebo monitor s HDMI konektorom na plnohodnotný počítač s Windows 10. Pomocou smartfónu je možné ho ovládať aj na diaľku. ZenFone Zoom je najtenší smartfón na svete s fotoaparátom s trojnásobným optickým zoomom.

ZenWatch 2:

ZenWatch 2 je elegantné nositeľné zariadenie s operačným systémom Android Wear. Hodinky sú vyrobené z kvalitných materiálov a slúžia ako inteligentný doplnok k telefónom so systémom Android. Po spárovaní so smartfónom zobrazujú dôležité informácie ako prichádzajúce hovory, správy alebo upozornenia. Hodinky sa dajú ovládať dotykom alebo hlasom.ASUS ZenWatch 2_2 sizes

Používatelia si môžu prispôsobiť ZenWatch 2 svojmu vkusu. Novinka bude totiž dostupná v dvoch veľkostiach (dámska a pánska) a v troch farebných prevedeniach tela z nehrdzavejúcej ocele. K dispozícii bude taktiež až 18 remienkov z rôznych materiálov a farieb. Vzhľad ciferníka je možné kedykoľvek zmeniť pomocou špeciálnej aplikácie, takže hodinky budú vždy vyzerať jedinečne. Vybrať si budete môcť z 50 profesionálne navrhnutých variant.

ZenWatch 2 sa od svojho predchodcu odlišujú aj vylepšeným používateľským komfortom a novými funkciami. Hodinky obsahujú kovovú korunku, ktorá ponúka nový spôsob ovládania. Ďalšia novinka, magnetická nabíjačka, sa jednoducho pripevní k telu hodiniek a výrazne predĺži výdrž batérie. 50% kapacity nabije už počas 36 minút. ZenWatch 2 taktiež obsahuje senzory, vďaka ktorým hodinky spolupracujú so všetkými modernými wellness aplikáciami. Môžu teda fungovať ako užitočná fitness pomôcka k dosiahnutiu osobných tréningových cieľov používateľov.

Zen AiO S:

Zen AiO S je All-in-One počítač s operačným systémom Windows 10, ktorý využíva 4K/UHD (3840 x 2160) IPS displej s hustotou 185ppi a pozorovacími uhlami 178 stupňov. Disponuje taktiež zvukovým systémom ASUS SonicMaster Premium so šiestimi výkonnými reproduktormi, ktoré reprodukujú stereofónny 16W zvuk.

Počítač zaujme elegantným celohliníkovým telom s praktickým stojanom. Zlatý povrch ozdobuje jemne brúsená zadná textúra, prednej strane dominujú sústredené kruhy, ktoré sú známe z iných produktov Zen. O výkon sa stará procesor Intel Core i7 šiestej generácie a herná grafika NVIDIA GeForce GTX 960 so 4 GB video pamäťou. Aj ďalšia výbava Zen AiO S je nadštandardná – porty USB 3.1, PCIe 3,0 x4 M.2 SSD disk a kamera Intel RealSense, ktorá ponúka futuristické funkcie, ako je biometrické prihlasovanie alebo detekcia pohybu.

VivoStick PC:

ASUS VivoStick PC predstavuje nový spôsob, ako pracovať s počítačom. Toto miniatúrne zariadenie s operačným systémom Windows 10 pripomína tvarom a veľkosťou bežnú fixku. Disponuje štýlovým uzáverom pre ochranu konektora HDMI. VivoStick PC dokáže vytvoriť z televízie alebo z monitora plnohodnotný stolný počítač alebo streamovať a zdieľať multimediálny obsah kdekoľvek a kedykoľvek. Je možné ho dokonca diaľkovo ovládať z mobilného zariadenia pomocou špeciálnej aplikácie ASUS. VivoStick PC má rozmery iba 137,9 x 34,0 x 14,9 mm a váži 68 g. Počítač je možné použiť pre potreby každodennej práce s PC. Nechýba plná konektivita vrátane rýchleho 802.11n Wi-Fi, dvoch USB portov, audio konektora alebo technológie Bluetooth 4.0 pre pripojenie klávesnice a myši. VivoStick PC obsahuje 2 GB RAM, čo pre potreby bežnej práce postačuje.

ASUS ZenFone Zoom:

ZenFone Zoom je najtenší smartfón s 13Mpx fotoaparátom a trojnásobným optickým zoomom na svete. Zadný fotoaparát disponuje celkovo až 10 šošovkami a až dvanásťnásobným digitálnym zoomom pre zachytenie najmenších detailov. ZenFone Zoom má taktiež optickú stabilizáciu obrazu (OIS), senzor Panasonic SmartSFI a laserové zaostrovanie, čo je kombinácia, zaručujúca ostré fotky, ktoré nemajú medzi smartfónmi konkurenciu. Pokročilí používatelia môžu využiť manuálny režim fotoaparátu. Ten umožňuje detailné nastavenie expozície na profesionálnej úrovni a množstvo ďalšieho. ZenFone Zoom má kovovú jednoliatu konštrukciu a je vybavený výkonným štvorjadrovým procesorom Intel Atom Z3590 a obrou porciou operačnej pamäti o veľkosti 4 GB.