Zoznámte sa s novinkou Lenovo™ ideacentre™ Stick 300: Cenovo dostupný vreckový počítač v kľúči.

Spoločnosť Lenovo predstavila svoj prvý počítač v kľúči – Lenovo™ ideacentre™ Stick 300. Bol navrhnutý pre spotrebiteľské využitie v domácnosti i na cestách.

Nový počítač v kľúči vreckovej veľkosti je dostatočne výkonným zariadením vhodným na zábavu, prehliadanie webových stránok a zároveň cenovo dostupným prostriedkom pre existujúcich vlastníkov počítačov, ktorí si tak bez výčitiek môžu dovoliť druhý alebo tretí počítač, a to v prenosnej verzii. Počítač prináša na trh nové možnosti prenosnej počítačovej techniky, čím sa stáva predmetom záujmu pre nadšencov technológií a je vhodným pomocníkom doma, na internáte alebo v kancelárii. Navyše jeho prenosnosť a pohodlné využívanie ocenia aj cestovatelia.

Za výhodnú cenu od 149 EUR sa vďaka tejto technológii plug and play môže zmeniť akýkoľvek televízor alebo monitor s HDMI na plne funkčný počítač s operačným systémom Windows. PC v kľúči ideacentre™ Stick 300 nevyzerá ako tradičný počítač, hoci po zapojení bezdrôtovej klávesnice a myši, ktoré komunikujú na frekvencii 2,4 GHz, poskytuje rovnaký výkon.

Predstavte si, že sa z tradičného televízora v hotelovej izbe stane smart multimediálne centrum, ktoré dokáže streamovať filmy, umožňuje video hovory s blízkymi alebo upravovanie pracovných dokumentov počas letu. Urobte si zo zabudnutého zaprášeného monitora, ktorý ste presunuli do hosťovskej izby, vlastnú pracovňu alebo vysnívané útočisko s domácim kinom.

Právom korunovaný za miniatúrnu verziu tradičného stolového počítača má vreckový ideacentre™ Stick 300 hrúbku iba 15 mm, pýši sa procesorom Intel® Atom™ Z3735F, pamäťou 2G a kapacitou 32G. Dostupný je s operačným systémom Windows 8.1 s možnosťou prechodu na Windows 10 od 29. júla. Vďaka plnej podpore funkcií WiFi a Bluetooth 4.0 poskytuje ideacentre™ Stick 300 konektivitu, ktorú neváha využiť každý spotrebiteľ.

„Skúmali sme potreby PC užívateľov, ako sú cestovatelia, podnikatelia a rodiny, a uvedomili sme si, že skutočne prenosné a cenovo dostupné riešenie bude obrovským prínosom pre každého z nich,” vyjadril sa pán Jun Ouyang, viceprezident a generálny riaditeľ obchodného oddelenia pre stolové počítače a vizuálnu techniku spoločnosti Lenovo. „Naším cieľom je poskytnúť užívateľom prostredníctvom PC v kľúči ideacentre™ Stick 300 pocit slobody a rozšírenej mobility obsiahnutej v malom zariadení.”

Model Lenovo™ ideacentre™ Stick 300 sa na pultoch objaví v prvej polovici júla. Cena sa bude pohybovať od 149 EUR.

1Ceny nezahŕňajú poštovné a môžu sa meniť bez predchádzajúceho upozornenia a riadia sa špecifickými zmluvnými podmienkami. Ceny sa u jednotlivých predajcov môžu líšiť. Cena nezahŕňa všetky spomínané funkcie. Dátumy spustenia predaja sa môžu líšiť v závislosti od danej krajiny a produkt môže byť dostupný len na vybraných trhoch. Ponuka závisí od dostupnosti produktov na trhu. Spoločnosť Lenovo si vyhradzuje právo zmeniť ponuku a špecifikácie, a to kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia.