Dajte raz a navždy zbohom poškodeným vlasom.

Aj vy patríte ku skupine žien, ktoré snívajú o vlasoch nielen hodvábnych na dotyk, ale aj zdravých a žiarivých na pohľad? Vďaka návodu z dielne tímu Schwarzkopf Professional sa vaše sny stanu skutočnosťou. Skoncujte raz a navždy s lámavými, suchými a poškodenými  vlasmi a dodajte im život.

Čo spôsobuje lámavosť vlasov?

Nielen UV a slnečné žiarenie porušuje väzby vo vnútri vlasu, ale aj soľ a chlórovaná voda majú rovnaký efekt a to, že porušujú vnútorné väzby a spôsobujú zaťaženie a poškodenie vlasu.

Ďalšou živnou pôdou pre poškodené vlasy je nadmerná vlhkosť, ktorá nielen že otvára kutikuly a póry, ale aj vystavuje kortex potencionálnemu poškodeniu a strate prirodzenej vlhkosti.

Mechanické vplyvy môžu poškodzovať dĺžku vlasov a spôsobovať štiepenie končekov. Chemické vplyvy ako je farbenie, zosvetľovanie, trvalá alebo narovnávanie majú vždy vplyv na štruktúru a kvalitu vlasov a vyvolávajú potrebu dodatočnej starostlivosti.

Návod v piatich bodoch z dielne tímu Schwarzkopf Professional na získanie krásnych lesklých vlasov ako z titulky:

  • Strava je základ

Všetky vlasy sa skladajú z množstva chemických prvkov ako uhlík, kyslík, dusík, železo, zinok, jód, aminokyseliny, proteíny, lipidy a voda. Vitamín A pomáha redukovať činnosť mazových žliaz, vitamín B obmedzuje vypadávanie vlasov, tvorbu lupín a hlavne poskytuje ochranu pred UV žiarením.

Zinok vlasy posilňuje a bráni ich vysušeniu. Vitamíny by sme mali zaradiť do nášho každodenného jedálnička. Vitamín A je obsiahnutý napríklad v mlieku, syroch, brokolici, mrkve, kapuste, broskyniach, marhuliach, mäse či rybách. Vitamín B nájdete v pivovarských kvasniciach, ryži, vaječnom žĺtku a obilninách.

Zinok je obsiahnutý v hovädzom a bravčovom mäse, vajciach, ústriciach, syre, fazuli, tekvicových semienkach a orechoch. Vitamíny a minerály posilňujú vlasové korienky. Nezabudnite, že káva stimuluje produkciu mazu pri korienkoch vlasov, ktorý bohužiaľ, vedie k zvýšenej tvorbe lupín. Nikotín a alkohol by v pláne na dosiahnutie krásnych vlasov určite nemal figurovať.

  • Vyživujte svoje vlasy

Nezabúdajte použiť pri každom umývaní vlasov kondicionér a minimálne raz v týždni masku či zábal. Vlasy tak získajú výživu a hydratáciu, prekrví sa vlasová pokožka a oživia sa vlasové cibuľky. Kondicionér udrží vaše vlasy hladké a pružné.

Oplachový kondicionér aplikujte hlavne na zaťažované a suché končeky vlasov. Vlasové prípravky by ste mali voliť podľa stavu, typu a farby vašich vlasov, no tiež by sa mali medzi sebou dopĺňať. Práve preto je vhodné používať produkty, ktoré tvoria ucelený rad prispôsobený špecifickým potrebám vlasov. Niet pochýb, že vlasy musia byť zdravé, aby boli lesklé.

Základné pravidlo pre starostlivosť o dlhé vlasy znie: Nezaťažujte vlasy príliš veľkým množstvom produktov v oblasti korienkov, intenzívnu starostlivosť venujte hlavne končekom. Takto dosiahnete nádherný objem bez zbytočného zaťaženia a zároveň predídete narušeniu končekov.

Náš tip:

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Repair Rescue, regeneračný kondicionér pre poškodené vlasy a Schwarzkopf Professional BC Bonacure Repair Rescue, regeneračná maska pre poškodené vlasy.

  • Vlasy chráňte pred teplom

Dôležité je aj vysušenie vlasov. Časté fénovanie vlasy vysuší, je preto treba používať termoaktívne prípravky, ktoré vlasy chránia a dodávajú im lesk. Pri fénovaní je tiež dôležité nenastavovať najvyšší stupeň, aby vlasy nedostali teplotný šok. Horúci vzduch vlasy suší nerovnomerne a vlasy sa môžu prepaľovať. Znížte teplotu fúkania na minimum. Ideálne je vysušiť mokré vlasy do uteráka, rozčesať a nechať ich voľne uschnúť.

  • Správny strih robí divy

Pokiaľ sú vaše vlasy spľasnuté a nesedia k vašej tvári, zvyčajne za to môže zlý strih vlasov. Termín u skúseného a šikovného kaderníka nie je preto na škodu, práve naopak. Kaderník zanalyzuje štruktúru vašich vlasov a poradí vám, čo bude pre vaše vlasy najlepšie. Takto získate vhodný a trendy účes zároveň. Účes by ste mali následne upravovať pravidelne každých šesť týždňov.

  • Špeciálna starostlivosť počas leta

Určite nesmiete zabúdať na ochranu našej koruny krásy počas letných mesiacov. Vlasy by sme mali počas leta chrániť vhodnou slnečnou radou, ktorá ich hydratuje, chráni pred slnečným žiarením a dodáva im lesk a zároveň aby táto kozmetika chránila pokožku hlavy.

Na týchto základoch je tvorená slnečná rada, ktorá má niekoľko produktov, ktoré v letnom období zastupujú produkty aké po zbytok roka klienti používajú. Každý z produktu má UV ochranu, obsahuje podľa použitia zmieňované vitamíny, hydratáciu, uzatvára kutikulu a všetky tieto kroky udržujú vlas v plnej kondícii bez zaťaženia slnkom, vodou, chlórom.

Náš tip:

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Sun Protect, trblietavý olej pre vlasy namáhané slnkom, ktorý nielen že dodáva vašim vlasom žiarivý lesk, ale zároveň ochráni vlasy pred nástrahami leta.

Aké prípravky na poškodené vlasy by nemali chýbať vo výbave každej ženy?

Vo výbave každej ženy by určite nemali chýbať prípravky zacielené na poškodené, porézne a oslabené vlasy. Pre zachovanie alebo obnovu zdravej lipidovej vrstvy je nevyhnutné používať prípravky ošetrujúce vlasovú kutikulu, ktoré uzavrú a uhladia keratinové vrstvy. Prípravky BC Repair Rescue prinášajú hebkosť na dotyk, pružnosť, hĺbkovú obnovu a vyživenie. Tajomstvo Repair Rescue spočíva v najvyššej koncentrácii prevratných proteolipidov, účinnej kombinácii hydrolyzovaného keratínu a lipidovej zložky pre obnovu ochrannej vrstvy neporušených vlasov. Účinné zloženie obohacuje pantenol, ktorý obnovuje stavbu z vnútra, pevnosť i pružnosť vlasov a zároveň im dodáva potrebnú vlhkosť.

Rad BC Repair Rescue ponúka vyššiu úroveň hĺbkového vyživenia pre 100% regeneráciu vlasov a až o 95% nižšie lámanie vlasov. Starostlivosť o poškodené vlasy by mala pozostávať z ošetrenia hĺbkovo vyživujúcim šampónom, ktorý vlasy šetrne čistí, vyživuje a pripravuje ich na účinky ďalších ošetrujúcich prípravkov BC. Nemali by sme zabúdať na ošetrenie vlasov kondicionérom a minimálne raz v týždni aj maskou, ktorá hĺbkovo vyživuje extrémne poškodené vlasy, uhladzuje vlasový povrch, prináša výnimočnú starostlivosť a lesk.

Vhodnou voľbou je aj dvojfázový neoplachovací kondicionér s okamžitým regeneračným účinkom pre poškodené vlasy. Končeky vlasov spoľahlivo ochráni Fluid na konečky vlasov, ktorý chráni končeky vlasov pred štiepením.